Perenmuffins met amandelen

Eens per seizoen krijgen foodbloggers een doos vol met producten thuis om mee te koken of te bakken. Ik vind dit zelf een heel leuk concept, want ik word zo uitgedaagd om net even meer na te denken over wat ik ga maken. In de foodybox herfst zaten veel lekkere producten. Zo ook lekkere zoete peren en amandelmelk. Omdat ik nog aardig in de sfeer was van muffins bakken, dacht ik laat ik nu heerlijke perenmuffins maken met de amandelmelk. Want ergens wist ik dat peer en amandel echt een matchmade in heaven is. En het is echt LEKKER! 

Ik heb nooit amandelmelk in huis, dus ik was wel heel benieuwd hoe dit zou ruiken en smaken. Toen ik de dop opendraaide, kwam een heerlijke geur mij tegemoet. Ik was erg nieuwsgierig hoe dit zou uiten in de muffin. Het beslag zelf al rook zo ontzettend lekker door de amandelmelk en amandelmeel, wauw!

Oké, genoeg gebazeld, hierbij het recept voor de heerlijke perenmuffins met amandelen.

 

PERENMUFFINS MET AMANDELEN 

Voor 9 stuks

Ingrediënten: 
Muffins:
– 250 gram bloem
– 100 gram amandelmeel
– 250 ml amandelmelk (bv van Innocent NL)
– 125 ml zonnebloemolie
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 gram zout
– 2 eieren
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl baking soda

Gekarameliseerde peertjes: 
– 2 grote peren
– 15 gram roomboter
– 25 gram kristalsuiker
– 1 zakje vanillesuiker

Verder:
– Geschaafde amandelen
– Papieren muffinvormpjes

perenmuffins met amandelen

Bereiding: 

 1. Gekarameliseerde peertjes: Schil de peren en snijd deze in blokjes
 2. Smelt de roomboter in een koekenpan met dikke bodem en doe hierbij de suiker, vanillesuiker en de peertjes
 3. Bak de peertjes tot de suiker begint de karameliseren en bruin kleuren en al het vocht is verdampt
 4. Laat de peertjes afkoelen
 5. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een muffinvorm met papiertjes
 6. Muffins: Roer alle natte ingrediënten door elkaar en meng de droge ingrediënten met elkaar
 7. Meng de droge ingrediënten met de natte ingrediënten en spatel daarna de gekarameliseerde peertjes door het beslag
 8. Vul de muffinvormpjes met het beslag en garneer met geschaafde amandelen
 9. Bak de muffins gaar in circa 30-40 minuten

Eet smakelijk!

perenmuffins met amandelen
perenmuffins met amandelen
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

  Leave a Reply