Appelvulling

Voor een overheerlijke appelkruimel plaatcake heb ik deze appelvulling gemaakt. Deze is net even wat rijker dan gewoon gesneden appels voor een appeltaart. Perfect voor deze appelkruimelvlaai of appelvlaai deluxe. Dus voor nu even een lekker basisreceptje! O ja, het voordeel van deze appelvulling is dat de appeltjes hun vorm behouden, hun vocht niet verliezen en bakvast zijn!

appelvulling

Appelvulling

Een heerlijke rijke appelvulling voor taarten
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Porties: 1 kilo

Dit heb je nodig:

  • 1 kilo zoetzure appels elstar
  • 200 milliliter appelsap
  • 25 gram suiker optioneel
  • 30 gram rozijnen
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 eetlepels water
  • Extra water
  • 1 eetlepel kaneel

Zo maak je het:

  • Schil de appels en snijd deze in stukjes in grootte naar wens
  • Doe de appelstukjes, rozijnen, kaneel, eventueel wat suiker en de appelsap in een pan en vul aan met water net tot onder de appels, breng aan de kook tot de appeltjes lekker zacht worden maar nog wel bite hebben
  • Meng 1 el maizena met 2 el water en roer dit papje door de appeltjes en laat op laag vuur nog wat indikken
  • Laat de vulling afkoelen, bij geen gebruik nog zo'n 4 dagen houdbaar in de koelkast
appelvulling
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating