Amandelspijs

sinterklaasrecepten

Nog even en dan is Sinterklaas weer in het land. Oké, best optimistisch om dit nu al te zeggen eind augustus, maar de eerste pepernoten liggen alweer in de supermarkt. Dus de tijd van gevuld speculaas, banketletters en uiteindelijk van de kerststollen komt er dus echt weer aan!

Zelf amandelspijs maken is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt het zo klaar en is echt heel erg lekker. Er gaat wel een ei doorheen dus daarom is het niet zo lang houdbaar als de kant en klare spijs, maar je kunt dit spijs invriezen, dus ideaal!

Om wat extra amandelsmaak aan je spijs te krijgen kan je wat amandelessence toevoegen en voor het frisje wat citroenschil en wat sap.

AMANDELSPIJS

Voor 500 gram spijs

Ingrediënten:
– 250 gram amandelmeel
– 250 gram fijne kristalsuiker
– 1 ei
– Wat citroenrasp
– Sap van halve citroen
– Wat amandelessence

amandelspijs

Bereiding:

  1. Roer de suiker door het amandelmeel en voeg het ei toe
  2. Voeg de citroenrasp en -sap toe, eventueel wat amandelessence
  3. Klop dit met de keukenmachine tot een egaal amandelspijs
  4. Laat het spijs verpakt in plasticfolie een aantal dagen rijpen, dit doet de smaak van de spijs ten goede!
  5. Wanneer je niet alles gebruikt, verpak de rest in plasticfolie en doe dit in een diepvrieszakje, het spijs is zo’n 3 maanden houdbaar in de vriezer

Eetsmakelijk!

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply