Basisrecept frangipane

Bij deze het basisrecept voor frangipane. Wat is dit eigenlijk? Het is spijs met wat boter, bloem en ei. Het is dus net even iets milder en zachter dan spijs. Ik vind spijs altijd best heftig en op deze manier is spijs iets milder. Waarvoor is frangipane echt geschikt? Het is vooral geschikt als vulling van koeken zoals rondo’s en roze koeken, maar ook heerlijk als vulling van een frisse fruittaart! Let op: doordat er rauwe eieren gebruikt worden, moet deze frangipane wel gebakken worden en kan niet rauw gegeten worden.

 

frangipane 

Ingrediënten:
– 300 gram amandelspijs
– 75 gram zachte roomboter
– 30 gram bloem
– 1 losgeklopt ei

Bereiding: 

  1. Klop de boter luchtig in een kom en voeg de amandelspijs toe
  2. Klop het ei er door heen en ten slotte de bloem

Eetsmakelijk!

Heb je iets te veel? Geen probleem, je kunt dit prima invriezen!

1-IMG_0118
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

6 Comments

  • Citroenbavarois - Doortjes Keuken
    29 januari 2016 at 14:07

    […] – Basisrecept frangipane (klik hier) […]

    Reply
  • […] 1/2 recept frangipane – 1/2 recept bakkersroom – 1 losgeklopt […]

    Reply
  • joke staal
    14 mei 2017 at 01:45

    HOE LANG EN BIJ WELKE TEMEPRATIIR MOET HET GEBAKKEN WORDEN?

    Reply
    • Dorien
      14 mei 2017 at 09:05

      Deze frangipane verwerk ik altijd in een baksel oid, en daar staat de temperatuur en en de tijd van het bakken.

      Reply
  • Laura
    16 juli 2017 at 13:33

    Als je frangipane als vulling voor een zachte cake wil gebruiken, kan je het frangipane mengsel dan ook in plaats van het mee te bakken ook apart in een springvorm bakken? Ik zou het namelijk als een ‘tussenlaag’ in een doormidden gesneden cake willen gebruiken, of gaat dat ten koste van de smaak/structuur?

    Reply
    • Dorien
      17 juli 2017 at 14:21

      Hmmm, nog nooit aan zoiets gedacht! Ik denk dat de frangipane hard word tijdens het bakken en dat het dan lastig tussen de cake gelegd kan worden.

      Reply

Leave a Reply