Chocoladecake

Soms heb je van die dagen dat je alleen maar zin hebt in chocola. Dan is deze chocoladecake echt perfect, want dit is eigenlijk een tripple chocolate cake. Er zitten stukjes chocolade in de cake, er zit natuurlijk cacao in de cake en de cake is omgoten met chocoladeganache. Moet ik nog meer zeggen of gaan jullie lekker aan de bak?

chocoladecake

Chocoladecake met lekker veel chocola

Na deze cake wil je niks anders meer!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 15 plakken

Dit heb je nodig:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram roomboter
  • 250 gram bruike basterdsuiker
  • 5 eieren
  • 50 gram cacao
  • 100 milliliter kookroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 gram zout
  • 100 gram chocolade voor door de cake

Ganache

  • 150 milliliter slagroom
  • 150 gram pure chocolade in kleine stukjes

Verder

  • 1 cakevorm groot
  • Wat chocoladerasp voor over de cake

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden °C (boven- en onderwarmte) en bekleed de cakevorm met bakpapier
  • Klop de roomboter zacht en voeg de suiker en vanillesuiker toe, klop tot een egaal mengsel
  • Voeg nu een voor een de eieren toe en klop tot alles goed is gemengd
  • Doe de zelfrijzend bakmeel samen met het zout in de kom en klop wederom tot alles goed gemengd is
  • Voeg als laatste de cacao en kookroom toe en zorg voor een homogeen mengsel
  • Spatel nu de chocoladestukjes door het beslag en stort deze in de cakevorm
  • Bak de cake in circa 60 minuten gaar, laat daarna afkoelen

Ganache

  • Breng de slagroom aan de kook en giet deze over de chocolade, roer tot de ganache mooi egaal is
  • Giet de ganache over de afgekoelde cake, garneer eventueel met wat geraspte chocolade en zet hem even in de koelkast om uit te harden
  • Bewaar de cake luchtdicht

chocoladecake
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating