Gezouten karamelsaus

Gezouten karamel, hmmmm…. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n fan van karamel. Dus de meeste snoepjes met karamel liet ik altijd links liggen, maar toen ik een gezouten karameltaart maakte voor Heel Holland Bakt ben ik overstag gegaan. De gezouten karamelsaus die ik daarvoor had gemaakt was te lekker. Zo lekker dat ik verder na ging denken wat ik met karamel zou kunnen maken. Deze gezouten karamelsaus is een mooie basis die je voor heel veel dingen kan gebruiken. Als topping voor ijs, of als ijs zelf. Kijk gauw verder! Recept is van Zoet Recepten.

Gezouten karamelsaus

Gezouten karamelsaus

Deze gezouten karamelsaus is echt een topper en heerlijk voor op taart, toetjes en meer
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 400 milliliter

Dit heb je nodig:

  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 100 milliliter water
  • 90 gram roomboter
  • 125 milliliter slagroom
  • Zeezout naar smaak

Zo maak je het:

  • Zorg voordat je begint aan de karamelsaus dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen
  • Pak een steelpan met een dikke bodem en doe daar de suiker met het water in, het suiker moet helemaal bedekt zijn met water
  • Laat het mengsel, zonder te roeren, pruttelen tot het een mooie amber kleur heeft, dit kan wel eventjes duren! Laat het mengsel niet te bruin kleuren want dan is de karamel verbrand en dat is niet lekker
  • Voeg wanneer de karamel een mooie kleur heeft, de boter toe, roer dit 1 tot 2 minuten goed door totdat alles goed gemengd is
  • Giet nu de slagroom bij de karamel, pas op het kan erg pruttelen nu! Haal de pan van het vuur zodra de slagroom gemengd is
  • Voeg wat zeezout toe en roer dit er goed door heen
  • Laat de karamel afkoelen en doe het in een afsluitbare pot
  • Bewaar de saus in de koelkast, het is circa 2 weken houdbaar
Gezouten karamelsaus
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating