Citroenbavarois

1-IMG_0136

Aankomende maandag moet ik weer naar school, en dat na 4 maanden geen les (door gebrek aan stage). Maar dat wordt echt weer wennen! Niet meer iedere dag kunnen bakken, helaas :(. Deze dagen ben ik echt flink wezen bakken zodat ik de komende week gewoon nieuwe recepten kan plaatsen, pfieuw. Een van de recepten waarmee ik niet kan wachten is deze citroenbavaroistaart. Dit weekend wordt het weer heel erg mooi dus dat komt goed uit bij deze taart. De taart is echt een verassing in de mond. Een lekkere bodem gemaakt van rondodeeg en frangipane, met een lekkere topping van citroenbavarois met zomerfruit, heerlijk!

CITROENBAVAROIS 
8 tot 10 personen
Oven: 225 graden Celsius

Ingrediënten:
Bodem
- 340 gram bloem
- 270 gram koude roomboter
- 220 gram witte basterdsuiker
- 10 gram citroenrasp
- 1 ei, losgeklopt
- 4 gram bakpoeder
- 3 gram zout

- Basisrecept frangipane (klik hier)

Bavarois:
Dit receptuur is voor een hoge taart met springvorm van 20 cm doorsnee, mocht je een iets lagere taart willen, kan je de recepten halveren, bij grotere doorsnee springvorm zou ik deze maten aanhouden

- 500 ml slagroom
- 500 ml volle yoghurt
- Sap van 2 citroenen
- 60 gram fijne suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 10 gelatineblaadjes

- 1 zakje taartina + benodigdheden
- Sap van halve citroen

+ springvorm van 20 cm doorsnee
Vers fruit o.a. bramen, frambozen, rode bessen, aardbeien en blauwe bessen

  • 1-IMG_0140
  • 1-IMG_0137
  • 1-IMG_0136
  • 1-IMG_0131

Bereiding

1. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed dit met de hand of met kneedhaak goed door elkaar tot een samenhangend deeg
2. Rol het deeg tussen huishoudfolie tot een plak van circa 1 cm dik en wikkel hem verder in huishoudfolie en leg het deeg minstens 1 uur in de koelkast
3. Bereid de frangipane (klik hier voor recept)
4. Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in
5. Druk met de ring van de springvorm een grote cirkel uit het deeg en leg deze deegcirkel in de springvorm, druk de randen goed aan
6. Druk het midden van het deeg iets naar beneden zodat er een soort van kuil ontstaat, leg hier de frangipane in, houd de randen iets vrij
7. Bak de taart in circa 20 - 25 gaar in de voorverwarmde oven, bekijk halverwege of de frangipane niet te donker wordt, leg dan even aluminiumfolie over de springvorm
8. Laat de taart in de springvorm goed afkoelen, vet de randen weer even in en beleg deze met een strook bakpapier

9. Week de gelatineblaadjes minstens 15 minuten in koud water
10. Klop de slagroom op tot het de dikte heeft van yoghurt en zet het in de koelkast
11. Meng de yoghurt met de suiker, vanillesuiker en citroen zodat alles goed vermengt is
12. Knijp de gelatineblaadjes uit, voeg scheutje water toe en smelt deze op laag vuur tot alles vloeibaar is, laat daarna circa 5 minuten afkoelen tot kamertemperatuur
13. Meng 5 el yoghurt met de gelatine totdat alles goed vermengt is
14. Giet het gelatinemengsel door de yoghurt en meng dit goed door elkaar
15. Meng de yoghurt met gelatine door de slagroom en roer dit tot een egale massa
16. Giet de bavarois in de springvorm, laat deze minstens 3 uur opstijven in de koelkast

17. Bedek de taart met het verse fruit
18. Bereid de taartina zoals op het zakje staat vermeld, vermeng het citroensap met water tot 200 ml
19. Besmeer het verse fruit met het gelei
20. Laat de taart weer even goed afkoelen in de koelkast

Eetsmakelijk! 

1-IMG_0140

No Comments Yet.

Leave a comment