Is er iets meer herfst dan appel en kaneel? Oké, speculaas komt dichtbij, maar toch staat appel en kaneel bovenaan het lijstje bij mij. De smaakcombinatie is heerlijk en dan nog niet gesproken over de geur in het huis, mjam!
Ik had laatst zin in iets met appel en kaneel, maar had niet voldoende roomboter in huis voor een appelcake. Toen kwam ik op het idee om appelkaneel muffins te maken. Lekker snel te bereiden en lekker snel uit de oven. Ideaal!
APPELKANEEL MUFFINS
Voor 12-16 grote muffins
Ingrediënten:
– 600 gram bloem
– 6 gram zout
– 225 gram suiker
– 4 eieren
– 2 tl bakpoeder
– 2 tl bakingsoda
– 500 ml melk
– 250 ml zonnebloemolie
– 2 a 3 elstar appels
– 2 tl kaneel
– grove kaneelsuiker
+ muffinwrappers en muffinbakvorm
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (met boven- en onderwarmte)
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar, behalve de kaneelsuiker
- Roer alle natte ingrediënten door elkaar
- Doe het natte mengsel bij het droge en roer met spatel door elkaar, het maakt niet zoveel uit als er klontjes in zitten
- Schil de appels, snijd deze in blokjes en meng deze met de kaneel
- Bekleed de muffinbakvorm met 12 papiertjes en vul de vormpjes op tot bijna bovenaan, garneer met grove kaneelsuiker
- Bak de muffins in 30 a 40 minuten gaar en goudbruin
- Bewaar de muffins in een luchtdichte trommel
Eet smakelijk!
No Comments