Zodra de eerste zonnestralen van het voorjaar mijn huid raken, krijg ik gelijk alweer zin om iets met fruit te bakken, met name citroen! Op een of andere manier vind ik iets met citroen echt perfect passen voor Pasen en dat is het toch echt al bijna. Heerlijk zo het voorjaar! Ik had laatst een grote hoeveelheid lemon curd gemaakt, perfect voor in deze heerlijke lemon crumb bars.
Lemon Crumb Bars
Dit heb je nodig:
Bodem
- 250 gram roomboter
- 300 gram bloem (tarwe- of Zeeuws bloem)
- 75 gram poedersuiker
- 3 gram zout
- 1 theelepel vanillesuiker
Kruimels
- 150 gram koude roomboter
- 150 gram kristalsuiker
- 225 gram bloem
- 2 gram zout
Verder
- 8 eetlepels lemon curd
- Extra poedersuiker om te bestuiven
- 1 vierkante bakring 27×20 cm
Zo maak je het:
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de taartring in, verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
Bodem
- kneed de ingrediënten voor de bodem tot een samenhangend deeg en verdeel dit over de bodem
- Zet de bodem vervolgens voor 10 minuten alvast in de oven en maak ondertussen de kruimels
Kruimels
- kneed alle ingrediënten tot een kruimelig deeg
Bakken
- Haal de bodem uit de oven, besmeer deze met een dun laagje lemon curd en bestrooi de bovenkant met de kruimels tot er geen lemon curd meer te zien is
- Bak de koek voor 20 minuten gaar en goudbruin en laat dan helemaal afkoelen
- Bestuif met poedersuiker en snijd de koek in blokjes of repen in grootte naar wens
- Bewaar de citroen kruimelrepen luchtdicht
No Comments