IJswafeltjes

kerst

Langzamerhand gaan we weer richting de kerstdagen. Straks als sinterklaas weer vertrokken is, zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor kerst. Een van de dingen die ik altijd erg lekker vind van het kerstdiner is het nagerecht. Een lekker bakje ijs om de avond mee af te sluiten. Om dit allemaal net iets feestelijker te maken kan je deze zelfgemaakte ijswafeltjes erbij serveren. Deze koekjes zijn echt ontzettend lekker, ze hebben wel iets weg van kattentongen. Ze zijn leuk om te maken en smaken lekker bij bijna elk toetje of ijs. De koekjes zijn echt zo klaar, dat is ook nog eens het leuke van deze koekjes. Het recept heb ik uit het leuke boek Minibijbel koekjes, biscuits en brownies.

IJSWAFELTJES
Voor 12 koekjes

Ingrediënten: 
– 50 gram roomboter
– 1 gram zout
– 2 eiwitten
– 75 gram kristalsuiker
– 50 gram bloem
– 40 gram gemalen amandelen
– IJs
– Poedersuiker

IJswafeltjes

Bereiding: 

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier
2. Doe de boter in een kleine pan en laat hem op laag vuur smelten
3. Doe de eiwitten en suiker in een kom en klop de eiwitten met een vork los
4. Voeg de bloem, gesmolten boter, zout en gemalen amandelen toe en roer tot een egaal mengsel
5. Schep op de bakplaat 6 el van het mengsel, 1 el per koekje, houd voldoende ruimte tussen de koekjes
6. Strijk het mengsel uit tot cirkels van ongeveer 5-7 cm
7. Bak de koekjes 10-12 minuten tot de randen goudbruin zijn
8. Verwijder de koekjes met een paletmes en laat ze op een rooster afkoelen
9. Herhaal stap 5 tot 8 nogmaals
10. Schep op een koekje een bol iets zacht geworden ijs en druk er een ander koekje op
11. Bestuif de ijssandwiches met poedersuiker

Eetsmakelijk! 

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply