Zelfgemaakte Lions stukjes

Ik ben gek op lekkernijen waarbij je redelijk snel gelijk heel veel kunt maken. Zo zijn ook deze zelfgemaakte Lions stukjes. Het kost niet veel tijd om het te maken en je hebt gelijk een grotere hoeveelheid, ideaal voor op een sweet table of voor traktatie. De heerlijke stukjes zijn niet moeilijk om te maken en zijn echt super lekker. Pas maar op dat je hier niet te veel van eet!

Lions
Lions

Lions

Maak met dit recept een heleboel heerlijke zelfgemaakte Lions stukjes
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate

Dit heb je nodig:

  • 600 gram melk chocolade
  • 2 pakjes frou frou wafeltjes
  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 100 gram roomboter
  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram gepofte rijst bv. Rice Krispies
  • 1 bakblik 24×24

Zo maak je het:

  • Bekleed de bakvorm met bakpapier
  • Smelt 200 gram chocolade en smeer deze uit over de bodem, leg hierop de wafeltjes tot alles is bedekt, snijd eventueel wat wafeltjes op vorm zodat alles goed past
  • Smelt wederom 200 gram chocolade en giet deze over de wafeltjes, smeer goed uit en leg wederom een laagje wafeltjes op deze chocolade
  • Doe de gecondenseerde melk samen met de roomboter en lichtbruine basterdsuiker in een pannetje met dikke bodem en laat deze karamelliseren, roer af en toe goed door. Het kan wel tot 15 minuten duren totdat er een goede karamel is ontstaan, laat iets afkoelen
  • Verdeel vervolgens deze karamel over de wafeltjes, strijk mooi glad en zet in de koelkast tot het wat steviger aanvoelt, haal daarna uit de koelkast
  • Smelt dan de laatste 200 gram chocolade en roer hier de Rice Krispies door heen en verdeel dit over de karamel heen
  • Zet het geheel nu voor 2 uurtjes in de koelkast om op te harden
  • Snijd daarna de Lions in gewenste grootte
Lions
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating