Daar ben ik weer, miss Fudge! Ik vind het maken van fudge echt super leuk, het is zo klaar en het resultaat is ook echt lekker. Het leuke aan fudge is dat je je creativiteit er in kwijt kunt, bij mij gaat less is more niet op bij deze lekkernij! Over 3 weken is het alweer Pasen, tijd om het voorjaar in huis te halen en de lente te vieren. Dat kan zeker met deze paasfudge, want hoe vrolijk is deze? Ik heb ervoor gekozen om ook gebruik te maken van de ruby chocolade. De kleur is mooi, maar qua smaak ook super lekker, want het heeft tonen van rood fruit! Maar pas op: deze paasfudge is behoorlijk zoet!
Qua recept is het misschien wel een groot recept, ik heb er voor gekozen om per chocoladesoort 1 blikje gecondenseerde melk te gebruiken. Halveer gerust het recept, gebruik dan 1 blik gecondenseerde melk en verdeel dit dan in 2 pannetjes.
Paasfudge
Dit heb je nodig:
- 2 blikken gecondenseerde melk van elk 397 gram
- 400 gram witte chocolade
- 350 gram ruby chocolade te koop in de online bakwinkels
- 6 digestive biscuitjes
- Paaslekkernijen zoals paaseitjes, mini marshmallows, M&M's, sprinkles enz
- 1 bakvorm 28×18 of 20×20
Zo maak je het:
- Bekleed de bakvorm met bakpapier en zet deze aan de kant, zet alvast de ingrediƫnten klaar die je zometeen door de fudge wilt gaan doen, zoals de biscuitjes (breek deze in stukjes)
- Verwarm de gecondenseerde melk elk in een apart pannetje, zorg dat de chocolade in kleine stukjes is
- Doe de witte chocolade in een pannetje en de ruby in de ander en roer tot alles goed gesmolten en gemengd is. Roer de stukjes biscuit en eventueel de marshmallows er door heen
- Giet de mengsels in de bakvorm zoals jij mooi vind en versier daarna met de lekkernijen
- Zet de fudge daarna voor 3 uur in de koelkast en snijd daarna in mooie kleine stukjes
No Comments