Mini chocolate chip cookies

Wie is niet gek op chocolate chip cookies? Heerlijke knapperige koekjes met chocola. Ik heb al een recept voor chocolate chip cookies op de blog staan, maar dit is het kleine broertje. Ik zag het recept langskomen in de Koekjes Bijbel van Rutger. Het leuke is van dit recept is dat je gelijk een hele boel deeg maakt, die je prima in kunt vriezen. Dus mocht je een keer zin hebben in verse koekjes, je haalt ze uit de vriezer, laat ze wat ontdooien, afbakken en smullen maar!

MINI CHOCOLATE CHIP COOKIES 

Voor circa 100 tot 125 koekjes

Ingrediënten:
– 190 gram roomboter
– 160 gram lichtbruine basterdsuiker
– 1 tl vanille extract
– 2 gram zout
– 250 gram bloem
– 1/2 ei losgeklopt
– 2 tl bakpoeder
– 1 tl cacao
– 200 gram pure chocolade chunks 

chocolate chip cookies

Bereiding: 

  1. Doe de boter samen met de suiker, vanille extract en zout in een kom en klop dit tot een egaal en romig geheel
  2. Klop kort het ei erdoor en voeg dan de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe en meng tot een egaal deeg
  3. Doe als laatste de chocoladestukjes erbij en spatel dit door het deeg
  4. Verdeel het deeg in vier gelijke stukken, rol elk deel uit tot een rol met een diameter van circa 3 cm, wikekl deze in plastic folie en laat ze minimaal 1 uur koud worden in de koelkast
  5. Verwarm de oven op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  6. Snijd van de deegrollen plakjes van circa 1 cm dik en leg deze op de bakplaat
  7. Bak de koekjes goudbruin in circa 12-18 minuten en laat ze daarna afkoelen op een rooster
  8. Bewaar de koekjes luchtdicht

Eet smakelijk!

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply