Gisternacht heb ik heerlijk gedroomd. Ik had gedroomd dat ik een hele grote zak met ijscups had. Ik weet niet of jullie ijscups kennen, maar het zijn van die enorm romige chocolaatjes in een aluminium folietje en ze smelten op je tong. In Duitsland kon je deze chocolaatjes bij de fleet kopen en meestal ging daar mijn vakantiegeld naar toe vroeger. Ik kon mij er echt misselijk in eten. Toen ik gisteren er over droomde werd ik wakker met natuurlijk een enorme trek in deze ijscups. Na wat googelen kwam ik erachter dat deze chocolaatjes kokosvet bevat. Dit heeft een smelttemperatuur van rond de 23 graden en daarom smelten deze chocolaatjes zo lekker op de tong. We moesten toch nog boodschappen doen, dus gelijk maar een pot kokosvet mee en gauw in de keuken om ze te maken. Ze zijn erg makkelijk om te maken en na een paar uur opharden in de koelkast, heb je zelf deze heerlijke ijscups gemaakt!

 

IJSCUPS 

Voor circa 25 ijscups

Ingrediënten:
– 100 gram melkchocolade callets
– 100 gram kokosvet
– 1 el donkere cacao poeder
– 50 gram poedersuiker
– 1 tl vanille essence
– Papieren of aluminium cupjes

+ eventueel wat sprinkles om te versieren

ijscups

Bereiding:

 1. Smelt de chocolade samen met de kokosvet au bain marie
 2. Zeef de poedersuiker boven de kom en roer dit goed door de gesmolten massa, totdat de poedersuiker goed is opgelost
 3. Haal de kom van de pan en zeef de cacao boven de kom en roer dit samen met de vanille essence door het mengsel 
 4. Giet de chocolade in bijvoorbeeld een maatbeker met schenktuit en giet de chocolade in de cupjes
 5. Laat de ijscups circa 2 uur uitharden in de koelkast. Mocht je ze willen versieren, haal ze na 30 minuten uit de koelkast, druk voorzichtig de sprinkles erin en zet daarna terug

Eet smakelijk!

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

 • Falafel .
  21 februari 2020 at 12:44

  Bedankt! Zal ze zeker dit weekend maken! ??????

  Reply

Leave a Reply