Dit is echt een van de honderd tiramisurecepten op Doortjes Keuken, het is nu wel duidelijk dat ik verslaafd ben aan tiramisu! Ik vind dit toetje echt ontzettend lekker dus moet het echt vaak van mijzelf maken. Ik heb al een recept voor de ultieme tiramisu, tiramisu-ijs, tiramisutaart en tiramisurol. Nu komen deze tiramisu cupcakes bij de collectie. Deze tiramisu cupcakes zijn ontzettend lekker, vooral met de drank die ik er in doe, namelijk La Chouffe Coffee. Normaal zit er amaretto in tiramisu maar ik ben lekker eigenwijs en gebruik deze. Ik raad jullie deze sterk aan! Zo ontzettend lekker… Hmmm!
* Wil je de alcohol achterwege laten? Doe dan wat espresso door het beslag voor de koffiesmaak
TIRAMISU CUPCAKES
Voor 12 cupcakes
Ingrediënten:
Cakes:
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram roomboter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 2 gram zout
– 1 zakje vanillesuiker
– Scheut La Chouffe Coffee
Siroop:
– 1 espresso
– Scheutje La Chouffe
– 2 tl suiker
Topping:
– 250 ml ongeklopte slagroom
– 250 gram mascarpone
– 3 el suiker
– 1 zakje klopfix
– Scheut La Chouffe
– Cacao
+ Muffinbakblik, spuitzak met glad spuitmondje
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius met boven- en onderwarmte
- Bekleed de cupcakebakvorm met papiertjes
- Klop de boter zacht en voeg de suiker en vanillesuiker toe
- Klop een voor een de eieren erdoor en klop tot een egaal mengsel
- Doe zout en zelfrijzend bakmeel bij de eieren en klop het algeheel tot luchtig beslag
- Roer een scheut La Chouffe door het beslag en verdeel daarna het beslag in de papiertjes
- Bak de cupcakes in 25 minuten gaar en goudbruin
- Siroop: zet een sterke kop espresso en meng deze aan met La Chouffe en de suiker, besprenkel de bovenkant van de cupcakes ruimschoots met deze siroop
- Laat de cupcakes goed afkoelen
- Topping: doe de slagroom, mascarpone, suiker en klopfix in een kom en klop tot een stevig room, klop als laatste wat La Chouffe door de room
- Vul een spuitzak met glad spuitmondje met de room
- Spuit in het midden een grote dot met room en daarom heen kleinere dotjes
- Bestuif met wat cacaopoeder
Eetsmakelijk!
No Comments