Tiramisurol

tiramisu-rollade

Wat ben ik verzot op tiramisu zeg! Laatst voor kerst had ik een ontzettende lekkere tiramisu gemaakt en dat smaakte naar meer. Vandaar dat ik een leuke variant bedacht had, namelijk een tiramisurol. Een overheerlijke combinatie van biscuit met het romige van de mascarpone met koffiesmaak. Deze tiramisurol is zeker een feestje om te serveren. De dranksmaak is niet te overheersend, dat vind ik wel heel erg fijn want ik houd niet zoveel van de overheersende smaak van amaretto. Als drank gebruik ik Coffee van La Chouffe, en deze raad ik jullie echt aan.

TIRAMISUROL

Ingrediënten:
- 4 eieren
- Snufje zout
- 120 gram suiker
- 8 gram vanillesuiker
- 90 gram bloem
- 30 gram maizena
- Poedersuiker om te bestuiven

- 500 gram mascarpone
- 3 gelatineblaadjes
- 100 gram poedersuiker
- 4 eidooiers
- 100 ml espresso
- Flinke scheut La Chouffe Coffee

- Cacao
- Chocolade rasp

tiramisu-rollade

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een grote bakplaat met bakpapier
  2. Klop de eieren samen met de zout, suiker en vanillesuiker tot een zeer luchtig mengsel, circa 10 minuten op middelhoge stand
  3. Zeef de bloem samen met de maïzena er boven en spatel deze voorzichtig door het beslag
  4. Verdeel het beslag op de bakplaat en smeer gelijkmatig uit
  5. Bak de biscuitplak in circa 12-15 minuten goud bruin, wanneer het biscuit zachtjes terugveert is het gaar, laat afkoelen*
  6. Doe wat poedersuiker op een schone theedoek en leg hier de biscuitplak op, zodat het bakpapier nu bovenop ligt
  7. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water, circa 15 minuten
  8. Klop de 4 eidooiers met 100 gram poedersuiker romig boven een warm water bad, knijp de gelatineblaadjes uit, voeg deze toe en laat deze oplossen, klop goed door, laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur
  9. Klop de mascarpone samen met een flinke scheut la Chouffe
  10. Meng de mascarpone met het eigeel en klop tot een luchtig mengsel
  11. Meng 100 ml espresso met een scheut la Chouffe
  12. Verwijder het bakpapier en besmeer het biscuit in met de espresso
  13. Verdeel de mascarpone over de biscuitplak, smeer dit gelijkmatig uit
  14. Rol het biscuit vanaf de lange zijde op, zodat er een lange rollade ontstaat, begin het rollen met de hand en trek daarna aan de theedoek zodat de rol zo verder oprolt, dit voorkomt het breken van het biscuit
  15. Laat de rol 1 uur opstijven in de koelkast
  16. Snijd de zijkantjes er van af zodat de rol er strak uitziet
  17. Bestuif de rol voor serveren met cacaopoeder en eventueel wat chocolade rasp,

Eetsmakelijk!

*N.B. De rol kan breken wanneer je deze oprolt. Je kunt het biscuit voorzichtig oprollen wanneer deze nog warm is, opgerold laten afkoelen en dan voorzichtig terugrollen, insmeren en dan weer oprollen.

No Comments Yet.

Leave a comment