Tiramisu

tiramisu

Tiramisu,  een van de recepten die eigenlijk wel op iedere foodblog te vinden is. Waarom zet ik er dan ook eentje op? Nou, omdat deze tiramisu echt te lekker is! Ik had gezegd dit toetje te maken voor het kerstdiner en tja, als ik iets uitprobeer en het is lekker, dan komt ie echt wel op mijn website.

Deze tiramisu is een eigen bedenkseltje met de klassieke ingrediënten, maar ook iets van mijzelf. Altijd leuk als iets goeds uitpakt. Dit toetje is romig, fris en niet al te machtig. De lange vingers zijn niet al te sompig, de drank is niet teveel aanwezig, voor mij de perfecte tiramisu. Het receptuur is voor een grote ovenschaal vol met tiramisu, maar je kunt natuurlijk altijd het receptuur halveren. Succes!

TIRAMISU

Ingrediënten:
- 500 gram mascarpone
- 100 gram suiker
- 4 sticks espresso oploskoffie Nescafé
- 4 verse eieren
- Snufje zout
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes klopfix
- La Chouffe Coffee likeur
- 2 x lange vingers recept
- Cacaopoeder

tiramisu

Bereiding: 

  1. Bak de lange vingers volgens dit recept, verdubbel het aantal zodat je genoeg lange vingers hebt
  2. Scheidt de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom
  3. Klop de eidooiers met de suiker tot een romig mengsel
  4. Voeg de mascarpone toe en klop tot een egaal en luchtig mengsel
  5. Klop de eiwitten samen met wat zout op tot schuim, zet deze even aan de kant
  6. Klop nu de slagroom samen met de 2 zakjes klopfix stijf
  7. Voeg het slagroom toe aan het mascarpone mengsel, doe daar een flinke scheut likeur door en klop tot alles vermengd is
  8. Spatel nu de helft van de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarpone mengsel
  9. Doe de oploskoffie in een diep bord en voeg hier 200 ml gekookt water aan toe totdat alle koffie is opgelost
  10. Breng de koffie op smaak met 3 el likeur
  11. Haal de lange vingers een voor een door de koffie, niet al te lang anders vallen ze uit elkaar, leg ze naast elkaar op de bodem
  12. Doe over de lange vingers een lekkere laag mascarponecrème
  13. Beleg deze crème met in koffie gedrenkte lange vingers
  14. Sluit af met een laag mascarponecrème
  15. Zet de tiramisu in de koelkast, laat minstens 3 uur koud worden en wat opstijven
  16. Bestrooi de tiramisu met een laagje cacao vlak voordat je de tiramisu opdient

Eetsmakelijk!

No Comments Yet.

Leave a comment