Na lemon curd en frambozencurd nu ook passievrucht curd op de blog. Deze curd vind ik stiekem toch echt het lekkerste! Maar ik ben echt gek op de tropische smaak, net zoals in deze lekkere tropische trifle en mango passievrucht ijs. Deze passievrucht curd is net zoals zijn voorgangers perfect voor als vulling van taart, op ijs of lekker door de yoghurt. In dit recept heb ik alleen eidooiers gebruikt om de kans op stolseltjes te voorkomen. Gooi de eiwitten niet weg, je kan hier heerlijk schuim mee bakken!
O ja, je kunt verse passievrucht gebruiken, maar de ingevroren blokjes passievrucht voldoen ook!
Dit heb je nodig:
- 150 gram passievrucht vers of bevroren
- 150 gram roomboter
- 175 gram fijne kristalsuiker
- 6 eigelen
Verder
- 1 schone glazen pot
Zo maak je het:
- Zet een pannetje met water op het vuur en zet daarop een hitte bestendige kom, doe in deze kom de roomboter en de blokjes passievrucht
- Laat beiden smelten en voeg dan de kristalsuiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost
- Klop de eidooiers los en giet dit straalsgewijs bij het passievruchtpapje
- Blijf langzaam roeren tot de curd begint in te dikken, maar pas op: zet het vuur niet te hoog, de eidooiers mogen niet stollen!
- De curd is goed als het de dikte heeft van volle yoghurt
- Giet de curd in een schone pot en laat helemaal afkoelen
No Comments