Het is bijna pasen dus tijd voor overheerlijke lekkernijen. Wat denken jullie van deze lemon meringue cheesecake? Het is een variant op de welbekende lemon meringue pie, maar die taart vind ik best heftig en niet zo heel lekker. Maar deze cheesecake variant is net even wat voller van smaak en een extra feestje voor in de mond! Gebruik voor deze lemon meringue cheesecake dit recept voor Italiaanse meringue.
Lemon meringue cheesecake
Dit heb je nodig:
Bodem
- 200 gram kandijkoekjes gemalen
- 75 gram roomboter
Cheesecake
- 600 gram roomkaas
- 115 gram kristalsuiker
- 3 eieren
- 175 gram zure room
- 4 eetlepels lemon curd
- 25 gram bloem
Meringue
- 1 keer recept Italiaanse meringue
Verder
- 1 springvorm 20 cm diameter
- Gasbrandertje
Zo maak je het:
Bodem
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de springvorm met bakpapier, vet de zijkant in met bakspray
- Smelt de roomboter en roer de verkruimelde kandijkoekjes er door heen
- Verdeel de kruimels op de bodem van de springvorm en druk deze aan met de bolle kant van de lepel
- Zet de bodem voor 10 minuten in de oven
Cheesecake
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Klop de roomkaas samen met de suiker, zure room en lemon curd tot een egaal mengsel
- Spatel nu de bloem door het beslag
- Spatel één voor één de eieren door het beslag, doe dit niet te lang, het beslag mag niet te luchtig worden
- Giet het beslag in de springvorm en bak de cheesecake voor 10 minuten op 200°C en verlaag dan de temperatuur naar 110°C en bak de taart nog voor 55 minuten gaar
- Laat de taart in de oven afkoelen, houd de ovendeur gesloten!
- Laat vervolgens de cheesecake helemaal afkoelen en zet hem voor een nachtje in de koelkast
Italiaanse meringue
- Maak de Italiaanse meringue zoals staat beschreven in het recept
- Verdeel dit lekker lobbig over de taart en karameliseer het schuim middels een gasbrandertje
No Comments