Mango passievrucht ijs

Sinds wij een extra vriezer hebben, heb ik mijn ijsbak eigenlijk altijd in de vriezer staan. Ideaal voor als ik bedenk dat ik ijs wil maken. Zo ook met deze mango passievrucht ijs! Ik had in de foodiebox lekkere fruitmoesjes gekregen van Servero, waarmee ik al deze heerlijke tropische trifle mee heb gemaakt. Ik kon er niet genoeg van krijgen, dus zie hier, deze heerlijke mango passievrucht ijs met de 100% fruitmoesjes van Servero en natuurlijk ook vers fruit! Lekker fris, zomers en lekker romig. 

Ik heb gebruik gemaakt van mijn ijsbak van Kitchenaid, mocht je deze niet hebben, geen probleem! Je bent alleen wat langer bezig om het ijs een goede structuur te krijgen. 

MANGO PASSIEVRUCHT IJS 

Voor circa 1 liter roomijs

Ingrediënten:
– 375 ml volle melk

– 375 ml slagroom
– 6 eidooiers
– 115 gram witte basterdsuiker of fijne kristalsuiker
– 2 bakjes Servero 100% fruitmoes mango
– 1 passievrucht
– 1/2e mango 

mango passievrucht ijs

Bereiding: 

 1. Verwarm de melk langzaam tot 70 graden Celsius
 2. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker tot een gelig, luchtig mengsel totdat de suiker is opgelost
 3. Giet wat van de hete melk bij de eidooiers, roer goed door en doe dan de eidooiers in de pan met de melk
 4. Verwarm dit langzaam tot 82 graden zodat de eidooiers binden, blijf goed roeren zodat de eigdooiers niet stollen
 5. Zeef dit mengsel boven een kom, laat het goed afkoelen en zet het daarna in de koelkast tot het circa 15 graden Celsius is
 6. Snijd de 1/2e mango in stukjes en halveer de passievrucht en verwijder het vruchtvlees, doe dit in een kom en pureer het fruit, haal daarna door een zeef zodat alle zwarte pitjes niet in het ijs terecht komt 
 7. Klop de slagroom lobbig en spatel dit door het eiermelk mengsel 
 8. Doe als laatste de fruitmoesjes en het gepureerde fruit erbij
 9. Installeer de ijsmachine/bak en verwerk het mengsel tot het ijs begint te worden. Mocht je geen ijsmachine hebben, doe het dan in een bak in de vriezer en roer het elke 30 minuten even door tot het ijs is
 10. Schep het ijs in een bak die afgesloten kan worden en zet het nog even in de vriezer zodat het nog wat kan opstijven 
 11. Doe eventueel nog wat verse fruit bij het ijs bij serveren!

Eet smakelijk!

mango passievrucht ijs
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

  Leave a Reply