Kersenflappen met slagroom

Herinneren jullie dezeΒ luxe appelflappenΒ nog? Toen ik die lekkere appelflappen maakte, maakte ik ook deze heerlijke kersenflappen met slagroom. Zo nu en dan wordt er op het werk getrakteerd en soms zijn het kersenflappen. Geef me gebak met slagroom en ik ben om, ik ben echt gek op slagroom. Dus deze kersenflappen met slagroom ging er ook in als zoete koek!

Kersenflappen met slagroom

Kersenflappen met slagroom

De combinatie van bladerdeeg, slagroom en kersen is ver-ruk-ke-lijk!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 5 flappen

Dit heb je nodig:

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • Kristalsuiker
  • 250 milliliter slagroom
  • 125 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker voor in de slagroom
  • 1 blik vlaaifruit kers
  • poedersuiker

Verder

  • spuitzak
  • glad spuitmondje

Zo maak je het:

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Snijd een plakje bladerdeeg diagonaal door de midden en leg de gesneden helften op elkaar, leg deze op de bakplaat
  • Besmeer met losgeklopt ei en besprenkel rijkelijk met de suiker
  • Bak de flappen in circa 15 tot 20 minuten gaar en laat helemaal afkoelen
  • Klop ondertussen de slagroom samen met de suiker en mascarpone tot een stevig en luchtig room
  • Vul een spuitzak met het spuitmondje en de slagroom en leg deze even weg
  • Snijd de flappen horizontaal door de midden en spuit op de onderste helft een mooie laag slagroom en top af met wat kersen en het dekseltje
  • Bestuif met poedersuiker voor serveren
Kersenflappen met slagroom
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

  • Thalia
    23 februari 2022 at 08:44

    Wat is dit een super recept! Echt niet moeilijk om te maken, zo mooi (alsof ik ze bij de bakker heb gehaald) en erg lekker! Top!!

    Reply

Leave a Reply

Recipe Rating