Rocky Road Brownies

Oké, wie is hier niet gek op chocolade? Ik denk dat er vrij weinig niet-chocoladelovers zijn in de wereld van zoet. Ik moet eerlijk bekennen dat manlief gekker is op chocolade vergeleken met mij, maar ook ik ben er niet vies van. Chocolade kan je in meerdere baksels verwerken, maar dat wisten jullie allang, maar waar ik echt fan van ben zijn brownies. Bij de AH kan je Rocky Road Brownies kopen en ik vind ze zo ontzettend lekker. Maar zoals ik bij ieder baksel heb: dat wil ik zelf proberen te maken! Zo ook bij deze Rocky Road Brownies. En wat zijn ze lekker! Een lekker uitgebreide brownie, kijk snel! Het recept van onderdeel brownie is van Rutger Bakt.

ROCKY ROAD BROWNIES

Ingrediënten:
Koekbodem: 
– 300 gram patent bloem
– 15 gram ei
– 100 gram witte basterdsuiker
– 200 gram roomboter
– 3 gram zout

Brownie:
– 225 gram roomboter
– 115 gram pure chocolade
– 2 eieren
– 1 eidooier
– 330 gram suiker
– 1 gram zout
– 1 zakje vanillesuiker
– 125 gram bloem
– 25 gram cacaopoeder

Topping: 
– 50 gram witte chocolade
– 50 gram melk chocolade
– Nougatinenootjes
– Eventueel nog wat andere chocoladestrooisels
Gezouten karamel

+ vierkante bakring circa 20×20 en vierkante bakvorm 10×10

rocky road brownies

Bereiding:

  1. Koekbodem: klop de boter egaal
  2. Voeg de suiker en het zout toe en klop tot een egaal mengsel
  3. Voeg het ei toe en klop wederom tot een egaal mengsel
  4. Doe in een keer de bloem erbij en klop tot een glad deeg
  5. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het minstens een uur in de koelkast liggen
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, bekleed een bakplaat met bakpapier en vet de bakring in
  7. Rol het koekdeeg uit tot een plak van circa 4 mm dik en leg deze in de bakring (20×20) verwijder het overtollige deeg en druk goed aan bij de randjes
  8. Vet de bakvorm 10×10 in
  9. Brownie: smelt de boter en chocolade in een hittebestendige kom au bain-marie, laat het daarna wat afkoelen
  10. Klop de eieren, eidooier, suiker, vanillesuiker en zout door elkaar totdat het een lichtgele massa word
  11. Spatel voorzichtig het chocolademengsel door de luchtige eieren
  12. Zeef als laatste de bloem met cacao boven het beslag en spatel deze ook voorzichtig door
  13. Giet een klein laagje browniebeslag in de kleine bakvorm (10×10) en giet de overige in de grote bakvorm
  14. Bak beide brownies af in circa 40 minuten gaar, laat goed afkoelen
  15. Afwerking: smelt beide chocolade apart au bain-marie
  16. Versier de brownie eerst met de gesmolten bruine chocolade door middel van dunne sliertjes
  17. Strooi nougatinenootjes over de brownie
  18. Snijd de kleine brownie in vierkante blokjes en strooi deze over de brownie
  19. Versier de brownie daarna met de witte chocolade en de gezouten karamel
  20. Laat de chocolade hard worden en snijd de chocolade in vierkante stukjes
  21. Bewaar luchtdicht

Eetsmakelijk! 

rocky road brownies
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

3 Comments

  • Sandra
    29 juli 2018 at 14:06

    Die van de ap zijn erg lekker, maar homemade is altijd beter! Dit klinkt heerlijk, hmmmm

    Reply
  • Bernadette
    11 juli 2020 at 20:38

    Ik heb ze vandaag gemaakt maar mijne waren niet gaar na 40 minuten! ik heb ze met wat folie bovenop nog 20 minuten erin gezet want t loopt bijna uit de pan zo vochtig is het midden nog 🙁

    Reply
    • Dorien
      19 juli 2020 at 10:15

      Het kan zijn dat je oven afwijkt en dat de temperatuur daardoor niet hoog genoeg was.

      Reply

Leave a Reply