Tompouce soezen, of tompsoezen, het beste van twee werelden gekoppeld in één geweldig overheerlijk gebakje. Should I say more? Een krokante soes gevuld met bakkersroom, slagroom en afgetopt met glazuur met een dotje slagroom. Ik houd maar op, want het water loopt mij weer in de mond!
![Tompouce soezen](https://doortjeskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/10/DSC_0021-400x400.jpg)
![Tompouce soezen](https://doortjeskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/10/DSC_0021-400x400.jpg)
Dit heb je nodig:
Soezen
- 1 recept soezendeeg
Bakkersroom
- 500 milliliter melk
- 4 eidooiers
- 45 gram custard poeder vanille
- 150 gram kristalsuiker
Slagroomvulling
- 500 milliliter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 4 eetlepels suiker
Topping
- wit glazuur
- 5 diepvriesframbozen ontdooit
- chocolaatjes
Verder
- 3 spuitzakken met gekartelde spuitmondjes
Zo maak je het:
Bakkersroom
- Breng 2/3e van de melk samen met de kristalsuiker aan de kook
- Klop in kom de eidooiers los en doe hierbij de custardpoeder en klop dit samen met de overige melk tot een glad papje
- Giet wat van de gekookte melk bij het custardpapje, roer dit door en giet alles terug in de pan en kook het tot de gewenste dikte
- Dek af met plastic folie en laat het afkoelen, zet daarna in de koelkast
Soezen
- Bereid de soezen zoals staat beschreven in het soezenrecept (zie soezendeeg)
- Vul een spuitzak met spuitmondje met het beslag en spuit de soezen op van circa 2 a 3 cm in doorsnede
- Bak de soezen in circa 25 tot 30 minuten gaar en laat daarna helemaal afkoelen
Slagroom
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker tot een stevig en luchtig room
- Verwarm het glazuur in een steelpannetje en pers de frambozen hierboven uit, roer dit goed door zodat het glazuur mooi roze kleurt
- Snijd de soezen horizontaal door de midden en haal de bovenkantjes door de glazuur, laat even uitlekken en laat daarna opharden
- Vul een spuitzak met de bakkersroom en vul een andere met de slagroom
- Spuit op de onderkant van de soes een laagje bakkersroom en daarboven een laag slagroom, dek de soes af met de bovenkant
- Garneer de soes met een toefje slagroom en chocolaatje
![Tompouce soezen](http://doortjeskeuken.nl/wp-content/uploads/2021/10/DSC_0021-683x1024.jpg)
No Comments