Monchouslof

Monchouslof, een combinatie van monchoutaart en slof. Kan je nog een lekkerder combinatie verzinnen? Wij zijn hier thuis gek op monchou, een lekkere frisse taart met de zoete topping van kersen. Zijn kersen wel lekker in combinatie met amandelen? Ja zekers! Het klopt gewoon. Eigenlijk ben ik een beetje inspiratieloos als het gaat om een stukje schrijven dus bij deze het recept voor de lekkere monchouslof:

 

MONCHOUSLOF 

Voor 2 stuks

Ingrediënten:
Bodem
– 250 gram bloem
– 2 tl bakpoeder
– 180 gram roomboter
– 100 gram kristalsuiker
– 80 gram bruine suiker
– 1 eidooier
– 2 tl citroenrasp
– 3 gram zout

Vulling
– 175 gram spijs
– 1 klein ei
– Wat citroenrasp

Topping 
– 300 gram monchou
– 250 ml slagroom
– 75 gram suiker
– 2 blaadjes gelatine
– Vlaaifruit kersen 

+ slofvorm, spuitzak met glad spuitmondje 

monchouslof

Bereiding

  1. Bodem: Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een samenhangend deeg, maak er een bol van en wikkel deze in plastic folie, laat minstens 1 uur koud worden in de koelkast
  2. Spijs: Snijd de spijs in kleine blokjes en meng deze met het ei en citroenrasp, het spijs moet goed uit te smeren zijn
  3. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (heteluchtoven) en bekleed een bakplaat met bakpapier
  4. Rol het deeg uit tot een plak van 1 cm dik
  5. Druk met de vorm een passende deegplak uit het deeg, verwijder het omliggend deeg en leg deze plak op de bakplaat, doe de sloffenring er om heen
  6. Verdeel het spijsmengsel in het midden tot circa 1,5 cm van de rand af
  7. Bak de slof af in 25 tot 30 minuten
  8. Haal zodra uit de oven de sloffenring er direct af en laat helemaal afkoelen, leg daarna in de koelkast om goed koud te worden
  9. Topping: laat de gelatine weken in koud water
  10. Klop de slagroom met de suiker stijf en roer de monchou glad
  11. Knijp de gelatine uit en laat deze in een steelpannetje smelten
  12. Haal van het vuur en roer een eetlepel monchou door de gelatine, roer daarna alle gelatine door de monchou
  13. Klop daarna de monchou bij de slagroom en vul de spuitzak hiermee
  14. Laat het mengsel circa een half uurtje koud worden in de koelkast
  15. Spuit een dun laagje monchou op de slof en daarna langs de buitenkant een ring met bolletjes monchou
  16. Vul daarna op met kersenvulling
  17. Laat de monchou stevig worden in de koelkast

Eetsmakelijk! 

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

7 Comments

  • Chayenne
    17 maart 2021 at 22:29

    Voor hoeveel personen is 1 slof ongeveer?

    Reply
    • Dorien
      20 maart 2021 at 13:34

      Je kan er makkelijk 5 stukjes uithalen!

      Reply
  • Maaike
    1 april 2021 at 13:48

    Het recept van de kersen manchou slof was zalig! Erg machtig en zeker 10 stukken uitgehaald. Heerlijke combinatie. Ik ga de volgende keer iets meer gelatine in doen dat de toefen steviger blijven?
    Bedankt voor het heerlijke recept!
    Maaike?

    Reply
  • Bo
    1 september 2021 at 17:20

    Als ik de gesmolten gelatine toevoeg aan monchou, krijg ik allemaal harde stukjes geletine in het mengsel.. hoe komt dit? 🙂

    Reply
    • Dorien
      5 september 2021 at 08:10

      Ik denk dat je dan de gelatine in een keer aan de monchou toevoegd. Door de koude monchou koelt de gelatine heel snel af en klontert dan. Roer eerst een paar eetlepels monchou door de warme gelatine (heet ook wel familie maken) en spatel dan alles door het gehele mengsel. Dan zal je geen stukjes krijgen.

      Reply
  • Sabine
    7 februari 2024 at 17:55

    Voor de tweede slof alles nog een keer doen? Of als je er maar 1 wilt maken alles door te helft?

    Reply
    • Dorien
      8 februari 2024 at 18:56

      Dit recept is goed voor 2 van deze sloffen! Als je er 1 wilt maken, inderdaad alles halveren

      Reply

Leave a Reply