Ik heb nu toch een lekker recept voor jullie, namelijk het recept voor dit cheesy bread met knoflookolie. Heerlijk luchtig brood getopt met heel veel kaas en daarna besprenkeld met knoflookolie voor net dat tintje extra. Zie je het al voor je? Je snijd het warme brood aan, je pakt een punt eruit en alles wat je ziet is kaas, kaas en nog meer kaas! Loopt het water al uit je mond?
Ik heb er voor gekozen om er 1 groot brood van te maken, maar je kunt er prima 2 kleinere van maken. Ik heb het deeg verder gekneed en laten rijzen in de broodbakmachine, i-de-aal! Precies de juiste temperatuur voor het deeg om te rijzen, misschien is het brood daarom ook wel extra luchtig geworden.
Dit heb je nodig:
Brood
- 500 gram patentbloem met hoog eiwitgehalte oa Amerikaans patent
- 300 milliliter lauw warm water
- 20 gram extra vergine olijfolie
- 10 gram zout
- 7 gram instant gist
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
Topping
- Mix van geraspte mozzarella, jonge kaas en parmezaanse kaas
- Scheut knoflook olie
Zo maak je het:
Brood
- Doe de patentbloem in de kom en roer hier de zout en kruiden door heen, maak daarna een kuiltje in het bloem en doe daar de olijfolie, gist en water in, meng met een vork tot een geheel en kneed het daarna voor circa 15 minuten tot het een mooi egaal deeg is, bol het dan op
- Vet een kom in met wat olijfolie en leg het deeg hierin, dek af met plastic folie of een vochtige theedoek en laat op een warme en tochtvrije plek minimaal 1 uur rijzen
- Voor de broodbakmachine: gebruik het programma voor witbrood en haal het deeg eruit voordat het brood gebakken wordt
- Stort het deeg op bakpapier en rol het uit of druk met de vingers (met wat olijfolie op het brood) het uit tot een rond brood, zorg ervoor dat je iets van een rand hebt aan de buitenkant
- Bestrooi het midden van het brood rijkelijk met de kaasmix, dek af met plastic folie en laat nog even 15 minuten rijzen
- Verwarm ondertussen de oven voor met bakplaat op het heetst wat de oven kan
- Besmeer de rand in met wat olijfolie
- Haal zodra de oven is voorverwarmt de bakplaat eruit, leg hier het bakpapier met brood op en schuif deze in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 220℃ en bak het brood in zo'n 10 tot 13 minuten gaar
- Besprenkel het brood daarna met de heerlijke knoflook olie en geniet!
No Comments