BLT sandwich

Kennen jullie de term BLT al? BLT staat voor bacon, lettuce en tomato dus: spek, sla en tomaat. Deze combinatie is echt lekker, maar ik had het nooit genomen, want ik lust niet echt tomaat als het niet bewerkt is in een saus. Maar toen ik laatst lekker ging lunchen met manlief heb ik mij toch over laten halen voor een BLT. Ik dacht die tomaat haal ik er wel tussenuit, maar uiteindelijk heb ik die er gewoon bij opgegeten, want het smaakte echt verrukkelijk! 

Laatst kreeg ik de Foodybox zomer van Kroon op het Werk. Ik vind dat altijd erg leuk om te ontvangen, want zo mogen wij kennis maken met nieuwe producten op de markt. In die box zat ook een potje Belze Majoneis van ‘van Ton’. Normaal ben ik niet zo van de vettere mayonaises en houd meer van de wat friszure yogonaises, maar ik moet zeggen, deze smaakt echt heerlijk. Vooral op deze BLT! 

BLT SANDWICH 

Voor 2 sandwiches 

Ingrediënten: 
– 4 sneetjes luxe brood, zoals zuurdesembrood
– 8 plakjes ontbijtspek
– Krulsla met kluit
– 2 tomaten
– Pijnboompitjes
– Belze Majoneis van Ton

BLT sandwich

Bereiding: 

  1. Scheur wat blaadjes sla van het kluitje en was deze, laat ze uitlekken
  2. Was de tomaten en snijd deze in plakjes
  3. Bak ondertussen de spek knapperig
  4. Doe de pijnboompitjes zonder boter of olie in een koekenpan en rooster deze op middelhoog vuur, vergeet niet af en toe door te roeren
  5. Rooster de sneetjes brood even in de broodrooster, totdat deze lichtbruin zijn gekleurd 
  6. Doe wat Belze majoneis op de onderste snee brood, leg hierop wat blaadjes sla, daarna de tomaat en daarop de spek
  7. Bestrooi daarna met wat geroosterde pijnboompitjes
  8. Smeer een laagje Belze majoneis op de bovenste snee brood met de kant die op de sandwich gaat liggen

Eet smakelijk!

BLT sandwich
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply