Mac & cheese met spek

Mac & cheese, een gerecht dat je niet dagelijks moet eten, want wat gaat hier een hoop kaas door heen. Maar qua smaak zou ik het echt wel iedere dag kunnen eten, want wat is deze mac & cheese lekker zeg! Ik zou gerust kunnen zeggen: Goddelijke mac & cheese en dan is er geen woord over gelogen. Ik ben een beetje creatief geweest met de standaard mac & cheese, nee ik heb geen groentes toegevoegd, maar heerlijk uitgebakken spek. Yumm, dit geeft echt meer diepgang aan het gerecht en zorgt er voor dat het niet zo flauw is.

mac & cheese

Mac & Cheese met spek

De lekkerste mac & cheese die je ooit hebt gegeten!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 porties

Dit heb je nodig:

  • 150 gram cheddar geraspt
  • 100 gram oude kaas geraspt
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 400 gram pipe rigate
  • 1 ui gesnipperd
  • 200 gram spek
  • Zout & peper naar smaak
  • Paneermeel

Verder

  • 1 ovenschaal

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 Β°C
  • Kook de pasta zoals staat beschreven op de verpakking
  • Bak de spek eerst aan, voeg dan de ui toe en bak tot alles mooi gebakken en gegaard is, zet dit aan de kant
  • Smelt de roomboter in een pan en voeg dan de bloem toe, laat dit voor circa 3 tot 5 minuten garen
  • Voeg beetje bij beetje de melk toe en blijf roeren tot al het melk er door heen zit en het goed gemengd is
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer tot alles gesmolten is
  • Breng de roux op smaak met de mosterd, zout en peper
  • Roer de roux en de gebakken spek en ui door de gekookte pasta en verdeel dit in de ovenschaal
  • Bestrooi de mac & cheese met paneermeel en bak de mac & cheese in circa 20 minuten goudbruin
  • Bestrooi daarna flink met (zwarte) peper
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating