We hebben de donkere dagen overleefd en het is eindelijk lente! Na maanden binnen te zitten, wordt het nu langzaam tijd om weer meer naar buiten te gaan, de tuin weer vrolijk te maken met plantjes en bloemen en alles weer klaar te maken voor de heerlijke momenten in het mooie weer. Ook in de keuken is het tijd om de lente tevoorschijn te halen en dat kan heel goed met deze overheerlijke raspberry rolls. Een heerlijke variant op die o zo lekkere cinnamon rolls, alleen dan met friszoete frambozen en witte chocolade.

Voor deze raspberry rolls gebruik je frambozenjam. Deze kan je kopen, maar ook heel simpel zelf maken! Ik zal hieronder in het recept aangeven hoe je zelf deze jam maakt.


Dit heb je nodig:
Deeg
- 400 gram tarwebloem
- 50 gram kristalsuiker
- 6 gram zout
- 30 gram roomboter
- 120 gram water
- 70 milliliter melk
- 1 ei
- 7 gram instant gist
Vulling
- 300 gram frambozen uit de diepvries ontdooid
- 300 gram geleisuiker
- Scheutje citroensap
Topping
- 100 gram witte chocolade in stukjes
- 50 milliliter slagroom
- klontje ongezouten roomboter
- Gevriesdroogde frambozen optioneel
Verder
- Grote ovenschaal
Zo maak je het:
Deeg
- Doe de bloem in een kom en meng het zout hier doorheen
- Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de suiker, de boter en het ei in
- Maak de melk samen met het water lauw en los de gist hierin op
- Giet dit vervolgens in het kuiltje en meng beetje bij beetje bloem er door
- Kneed het deeg daarna tot een soepel deeg, het deeg blijft wat plakkerig dus probeer geen bloem toe te voegen!
- Doe een beetje olie in een kom, bol het deeg op en leg het deeg in de kom, dek af met plastic folie en laat voor 1 uur rijzen
Jam
- Doe de ontdooide frambozen samen met de geleisuiker en scheutje citroensap in een steelpannetje en breng dit aan de kook, roer steeds even door en laat het voor circa 5 minuten doorkoken
- Giet de hete jam in een schone pot en laat helemaal afkoelen
Vullen en bakken
- Vet een ovenschaal in of bekleed deze met bakpapier
- Pak de kom met het deeg, duw het lucht eruit en stort het deeg op een licht bebloemd werkblad
- Rol dit deeg met een deegroller uit tot een langwerpige plak van circa 30 tot 20 cm
- Besmeer deze rijkelijk met de frambozen jam, snijd het deeg in langwerpige verticale repen en rol deze individueel op of rol de plak in zijn geheel op en snijd dan plakjes
- Leg de broodjes in de ovenschaal met wat ruimte er tussen, dek af met plastic folie en laat voor minstens 30 minuten rijzen
- Verwarm ondertussen de oven voor op 190℃
- Bak de broodjes in circa 25 tot 30 minuten gaar, haal daarna uit de oven en laat afkoelen
Ganache
- Breng de slagroom aan de kook en giet dit over de witte chocolade, roer daarna alles tot een geheel en voeg een klontje roomboter toe
- Giet de ganache over de broodjes, laat iets wat afkoelen en versier dan met de gevriesdroogde frambozen

No Comments