Passievrucht tartelettes

Het weer van afgelopen week was echt een cadeautje! Zoveel zon hebben we al in tijden niet gehad. Ik vind het zo heerlijk om te zien dat heel het land weer wakker wordt, meer mensen op straat en de terrasjes die volstromen. Maar ook de natuur wordt wakker! Ga maar eens naar buiten en je hoort zoveel meer vogels fluiten en kijk maar naar de struiken en planten, de knopjes zitten er alweer in en staan op het punt om te gaan bloeien.

Passievrucht tartelettes

Zodra dit gebeurt, sta ik klaar in de keuken om weer heerlijke lentebaksels te maken. Deze passievrucht tartelettes met meringue horen hier helemaal bij! Heerlijke knapperige bodems met de friszurige, maar ook zoete passievruchtcurd perfect in balans gebracht met de Italiaanse meringue. Probeer hier maar eens vanaf te blijven!

Passievrucht tartelettes
Passievrucht tartelettes

Passievrucht tartelettes

No ratings yet
Print Pin Rate
Servings: 10 taartjes

Dit heb je nodig:

Bodem

  • 200 gram bloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 gram zout
  • 80 gram poedersuiker
  • 125 gram koude roomboter
  • 1/2 ei losgeklopt
  • 8 gram vanillesuiker

Vulling

Italiaans meringue

  • 50 milliliter water
  • 100 gram eiwitten circa 3
  • 225 gram kristalsuiker
  • Snufje zout

Verder

  • Standmixer
  • (suiker) thermometer
  • Tartelette ringen
  • Gasbrandertje
  • Spuitzak met spuitmondjes

Zo maak je het:

Bodem

  • Doe de droge ingrediënten bij elkaar en kneed de boter door het deeg
  • Voeg als laatste het ei toe, kneed kort door tot een samenhangend deeg en verpak dit in plastic folie, leg het voor minimaal 1 uur in de koelkast
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en spray de vormpjes goed in met bakspray
  • Rol het deeg uit tot ongeveer een dikte van 3 mm en bekleed de tartelette vormpjes hiermee, druk de rand niet teveel aan, prik gaatjes in de bodem zodat het niet op gaat bollen, bewaar het deeg dat je over hebt weer in plastic folie in de koelkast
  • Zet de bakplaat met de bakvormpjes voor minimaal 15 minuten in de koelkast zodat het deeg wat kouder word, hierdoor blijft het zijn vorm houden tijdens het bakken
  • Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius (boven- en onderwarmte) en bak de tartelettes in circa 14-17 minuten goudbruin en verwijder direct na het bangen de ringen en laat afkoelen op een rooster

Italiaans meringue

  • Maak een kom en garde vetvrij en doe de eiwitten hier in, zet aan de kant
  • Doe de suiker en water in een steelpannetje en breng dit aan de kook
  • Begin met het opkloppen van de eiwitten als de suikersiroop een temperatuur van 113 °C is
  • Kook de suikersiroop tot het een temperatuur van 118 °C heeft bereikt en giet het voorzichtig straalsgewijs bij het eiwit
  • Klop vervolgens het eiwit tot het lauw aanvoelt

Vullen

  • Vul de tartelettebodems tot net onder het randje met de passievrucht curd
  • Vul een spuitzak met een spuitmondje naar keuze met de meringue en spuit de tartelettes op
  • Gebruik vervolgens de gasbrander om het schuim een mooi kleurtje te geven

Notes

Bewaar de tartelettes in de koelkast, ze zijn zeker 1 tot 2 dagen na het bakken nog lekker. Het schuim wordt wel iets slapper. 
Passievrucht tartelettes
Passievrucht tartelettes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating