Doe de patentbloem in de kom en roer hier de zout en kruiden door heen, maak daarna een kuiltje in het bloem en doe daar de olijfolie, gist en water in, meng met een vork tot een geheel en kneed het daarna voor circa 15 minuten tot het een mooi egaal deeg is, bol het dan op
Vet een kom in met wat olijfolie en leg het deeg hierin, dek af met plastic folie of een vochtige theedoek en laat op een warme en tochtvrije plek minimaal 1 uur rijzen
Voor de broodbakmachine: gebruik het programma voor witbrood en haal het deeg eruit voordat het brood gebakken wordt
Stort het deeg op bakpapier en rol het uit of druk met de vingers (met wat olijfolie op het brood) het uit tot een rond brood, zorg ervoor dat je iets van een rand hebt aan de buitenkant
Bestrooi het midden van het brood rijkelijk met de kaasmix, dek af met plastic folie en laat nog even 15 minuten rijzen
Verwarm ondertussen de oven voor met bakplaat op het heetst wat de oven kan
Besmeer de rand in met wat olijfolie
Haal zodra de oven is voorverwarmt de bakplaat eruit, leg hier het bakpapier met brood op en schuif deze in de oven, verlaag de oventemperatuur naar 220℃ en bak het brood in zo'n 10 tot 13 minuten gaar
Besprenkel het brood daarna met de heerlijke knoflook olie en geniet!