Broodje worst met zuurkool en spek

Het is eindelijk echt winter in Nederland. Ik geniet er van, de strakblauwe luchten, het zonnetje en dan die kou. Het nieuws wordt gedomineerd door schaatsen, dus ik bedacht dit heerlijke bladerdeeg broodje worst met zuurkool en spek als ultieme snack, lekker voor na het schaatsen of gewoon na een heerlijke wandeling buiten. Daarbij zijn de broodjes ook zo gemaakt dus geen enkele reden om deze broodjes niet te maken! Mocht je zin hebben in een broodje hotdog met zuurkool? Klik hier!

Broodje worst met zuurkool en spek
Broodje worst met zuurkool en spek

Broodje worst met zuurkool en spek

No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 6 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 6 verse knakworsten
  • 200 gram zuurkool Je hoeft deze niet eerst te koken!
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • Grove mosterd bv Limburgse mosterd van Marne
  • Geraspte kaas
  • 1 ei losgeklopt

Zo maak je het:

  • Bekleed een bakplaat met bladerdeeg en verwarm de oven voor op 215℃, laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
  • Verwijder het plastic velletje van het plakje bladerdeeg en bestrijk dit plakje bladerdeeg diagonaal met wat mosterd en leg hier wat zuurkool op
  • Wikkel de knakworst in 2 plakjes ontbijtspek en leg deze op de zuurkool
  • Vouw het bladerdeeg om de worst heen en plak het aan elkaar met wat losgeklopt ei
  • Doe dit net zo bij de andere 5 broodjes en leg ze allemaal op de bakplaat
  • Bestrijk de broodjes met het losgeklopte ei en strooi hier kaas overheen
  • Bak de broodjes in zo'n 20 minuten gaar
  • De broodjes zijn het lekkerste als ze warm zijn!
Broodje worst met zuurkool en spek
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating