Broodje hotdog met zuurkool en bacon

Het wordt weer tijd voor iets ontzettends lekker en dat is nu een broodje hotdog met zuurkool en bacon! Deze combi is echt heerlijk en is net even wat extra’s dan een standaard broodje hotdog! Voor dit recept heb ik verse knakworsten uit de koeling van de supermarkt gekocht. Deze zijn echt heerlijk knapperig vergeleken met hotdogs of frankfurters uit pot.

Broodje hotdog met zuurkool en bacon

Recept om deze heerlijke broodjes hotdog zelf te maken
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 broodjes

Dit heb je nodig:

  • 4 witte puntjes
  • 4 verse knakworsten uit de koeling
  • 8-12 plakken ontbijtspek rechthoekig
  • 1 pakje zuurkool
  • Mosterdsaus
  • Gebakken uitjes

Zo maak je het:

  • Doe de zuurkool met wat water of witte wijnazijn in een pannetje en breng dit aan de kook en laat het circa 25 minuten gaar worden
  • Verwarm ondertussen de knakworsten zoals staat beschreven op de verpakking
  • Bak de spek tot deze lekker knapperig is
  • Snijd de witte puntjes vanaf de bovenkant in en leg hier een knakworst in
  • Vul de hotdog verder met 2 of 3 plakjes uitgebakken spek, zuurkool, mosterd en gebakken uitjes
broodje hotdog
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating