Jullie kennen het vast wel, de bananen die net te lang blijven liggen en eigenlijk te rijp zijn om zo te eten. Nou, hier had ik dus ook last van. Menig mens maakt er dan bananenbrood van, maar dat vind ik dus echt niet te eten! Vaak ontbreekt het aan suiker en roomboter dus dat verklaard een hele hoop. Maar goed, ik had laatst eens een heerlijk stukje bananencake gegeten, die vooral heel lekker werd met een laagje Nutella dus dat bracht mij op een idee. Een bananen Nutella cake met kruimels. Helaas was het beslag te licht en de kruimels te zwaar, waardoor de kruimels naar de bodem zakten. Maar de smaak was dus echt perfect dus ik moest en zou het nog een keer proberen. Poging 2: laat ik maar bananen Nutella cakejes maken, maar dan met een iets zwaarder beslag en iets lichtere kruimels. Et voilà! Zie hier deze overheerlijke bananen Nutella cakejes met kruimeltjes!
Dit heb je nodig:
Cakejes
- 200 gram rijpe banaan ongeveer 2 stuks
- 150 gram roomboter kamertemperatuur
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gram kristalsuiker
- 250 gram bloem
- 3 gram zout
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 eieren
- 100 milliliter melk
- 100 gram nutella
- Citroensap
Kruimels
- 50 gram roomboter koud
- 55 gram kristalsuiker
- 75 gram bloem
- 1 gram zout
Verder
- 10 muffinpapiertjes
- muffin bakvorm
- Kleine chocoladedruppeltjes
Zo maak je het:
Cakejes
- Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakvorm met de papiertjes
- Prak de bananen en roer er wat citroensap door, zet dit aan de kant
- Klop de roomboter zalvig en voeg dan de suiker en kristalsuiker toe en meng tot een geheel
- Klop dan één voor één de eieren er door heen en klop voor 1 minuut door
- Voeg dan de bloem, bakpoeder en zout toe, wanneer dit goed gemengd is voeg dan de geprakte bananen toe en de melk
- Verdeel het beslag in twee gedeeltes en doe 1 gedeelte in een andere kom
- Doe de Nutella in een bakje en verwarm deze in de magnetron, roer dit vervolgens door 1 helft van het beslag
- Vul de vormpjes met 1 (ijs)lepel wit beslag en 1 (ijs)lepel bruin beslag
Kruimels
- Doe de koude roomboter in blokjes in een kom en voeg de bloem, suiker en zout toe en kneed alles tot fijne kruimeltjes
- Verdeel de kruimeltjes over de cupcakes (niet te veel) en bestrooi met wat chocoladedruppeltjes
- Bak de cupcakes in circa 40 minuten gaar en laat daarna afkoelen
No Comments