

Yay het is weer herfst dus het is weer tijd voor lekkere stevige maaltijden! Dit is ook echt zo’n maaltijd. Ik noem dit eten gewoon prutje, aangezien er echt van alles door heen zit. Mijn schoonvader maakt dit zo af en toe ook eens en dan is het: yay prutje. De foto’s zijn wat minder mooi, maar dat komt echt puur doordat het buiten al zo snel donker wordt. Vorig jaar had ik daar geen problemen mee aangezien ik altijd foto’s maakte met de lampen aan, maar nu ik weet hoe ik goede foto’s kan maken is het echt verschrikkelijk. Desalniettemin, het eten smaakt heerlijk, echt een maaltijd voor de donkere dagen, hmmm! Hier het recept voor de bonenschotel met rookworst, gehakt en spek:
BONENSCHOTEL MET ROOKWORST, GEHAKT EN SPEK
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 500 gram rundergehakt
– 200 gram gerookte spekreepjes
– 1 zakje krieltjes naturel
– 1 grote rookworst
– 2 blikken kapucijners/kidneybonen
– 2 uien
– 2 paprika’s
– 125 gram champignons
– 1 klein zakje grove soepgroenten
– 2 prei
– 2 tl kerrie
– 2 tl paprikapoeder
– 2 tl tijm
– 3 el Franse mosterd
– 1/2 tl chilipeper
– 1 tl komijn
– Zout
+ tafelzuren


Bereiding:
1. Zet de rookworst op met zoveel water dat de rookworst onder het water ligt, laat 20 minuten warm worden, niet koken, laat ondertussen de krieltjes garen in een koekenpannetje
2. Laat de kapucijners/kidney bonen uitlekken en spoel even af met koud water
3. Neem een grote braadpan en bak de spekjes tot ze iets aangebakken zijn, haal daarna uit de pan
4. Braad het gehakt rul in het spekvet
5. Was en snijd de uien, de champignons, de paprika’s en de twee preien klein en voeg deze toe samen met de soepgroente aan het gehakt, laat circa 3 minuten even meebakken
6. Breng nu alles op smaak met zout, komijn, chilipeper, tijm, paprikapoeder en kerrie, roer goed door en voeg dan de Franse mosterd toe
7. Snijd de rookworst in plakjes en schep deze samen met de spekjes door het gehaktmengsel
8. Voeg op het laatste moment de bonen met de krieltjes toe en laat alles goed warm worden
9. Serveer de bonen met tafelzuren zoals augurken en zilveruitjes
Eetsmakelijk!
No Comments