American pancakes

Pannenkoeken of pancakes. Wat is het verschil? De een is dun en de ander lekker fluffy. Beide versies zijn superlekker maar nu laat ik je zien hoe je deze heerlijke American pancakes kunt maken.

American pancakes

Maar hoe krijg je die pancakes nou zo fluffy? Dat komt door rijsmiddelen, zoals bakpoeder en baking soda. Ik heb heel veel recepten voor American pancakes geanalyseerd en vaak wordt er een grote hoeveelheid bakpoeder gebruikt. Ik vind dit zelf echt niet zo lekker, er zit dan echt zo’n vies smaakje aan de pannenkoekjes. Dus ik maak de mijne met zelfrijzend bakmeel en ik voeg dan nog wat extra baking soda toe.

American pancakes
American pancakes

Om echt het lekkerste resultaat te krijgen in combinatie met die baking soda, gebruik ik karnemelk in dit recept. Wees niet bang, je proeft dit echt niet terug! Het zuur in de karnemelk reageert met de baking soda waardoor er lekker veel gasbubbeltjes ontstaan en daardoor de pannenkoekjes lekker fluffy worden. Mocht je geen karnemelk in huis hebben, kan je normale melk gebruiken en 2 theelepels citroensap toevoegen, maar qua smaak vind ik de pannenkoekjes minder lekker dan met karnemelk.

American pancakes

En hé, weet je wat zo leuk is bij deze American pancakes? Je kunt eindeloos variëren met toppings. Traditioneel bedruip je de pancakes met maple sirup uit Canada, maar ze zijn ook heel lekker met poedersuiker, met gesmolten boter of kaneelsuiker, bosbessen of juist met knapperige bacon.

American pancakes

Om mijn pancakes zo mooi rond te krijgen, bak ik ze altijd op mijn Crêpe bakplaat van Tefal. Deze is trouwens heel leuk om te gebruiken als gourmetstel, maar dan met pannenkoekjes en toppings, maar ook dus heel fijn om in de keuken te gebruiken om deze pancakes te maken! Als je ze koopt via dit linkje, krijg ik er iets voor en het kost jou helemaal niets! *

American pancakes

American pancakes

Heerlijke fluffy pannenkoeken
No ratings yet
Print Pin Rate

Dit heb je nodig:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 milliliter karnemelk
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 2 grote eieren
  • 1 zakje vanillesuiker bij hartige variant er uit laten
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 gram zout

Zo maak je het:

  • Smelt de roomboter en laat iets afkoelen
  • Klop alle ingrediënten door elkaar en doe de gesmolten roomboter erbij, houd op met kloppen als alles goed gemengd is, laat daarna het beslag 10 minuten rusten
  • Doe de pan op het vuur en vet in met wat boter of verwarm de plaat voor
  • Doe een schepje beslag in de pan (ongeveer ter grootte van een juslepel)
  • Draai het pannenkoekje om wanneer er belletjes ontstaan aan de bovenkant
  • Houd het pannenkoekje goed in de gaten en haal uit de pan wanneer deze goed van kleur is
  • Herhaal stap 5 tot en met 6 tot het beslag op is

Notities

Serveertips:
  • Maplehorn sirup
  • Vers fruit
  • Poedersuiker
  • Kaneelsuiker
  • Chocolate chips (deze kan je door het beslag spatelen en meebakken)
  • Blueberry pancakes: spatel door het beslag bosbessen en bak ze mee
American pancakes

*Dit linkje is tot stand gekomen via affiliate met Bol.com. Ik ben niet betaald door Bol of heb dit product van hun gekregen. Ik ben erg blij met dit apparaat en raad hem dan ook iedereen aan.

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating