Macaroni met hamblokjes

Hmmmm, macaroni. Een eigenlijk ver-Nederlandst pastagerecht. Ik weet niet wat de Italianen vinden van dit gerecht, maar mij hoor je niet klagen. Mijn moeder maakte altijd een grote pan met macaroni voor als wij op vakantie gingen. Dan hoefde ze de avond van aankomst niet te koken. Uiteten was voor een groot gezin geen optie, dus macaroni it was. Lekker met ketjap manis (jaaa heerlijk) en augurkjes. Ook ik maak best vaak dit gerecht, het is ideaal om in te vriezen. Ik maakte het altijd uit een pakje, totdat ik dacht dit kan veel ‘gezonder’ dus bij deze: een heerlijk recept voor macaroni met groenten en hem zonder pakjes en zakjes!

 macaro 

Voor 4 personen

Ingrediënten: 
– 400 gram (volkoren) macaroni
– 1 blik ham (400 gram)
– 400 gram Italiaanse roerbakgroenten
– 250 ml gezeefde tomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 el Italiaanse kruiden
– 2 el paprikapoeder
– Zout naar smaak

+ kaas, eventueel ketjap manis, augurkjes

macaroni

Bereiding: 

  1. Kook de pasta zoals staat beschreven op de verpakking
  2. Snijd de ham in blokjes en doe deze in de pan met wat olijfolie
  3. Doe de groenten in de pan en bak deze mee totdat ze gaar zijn
  4. Roer de tomatenpuree er door heen en voeg dan de gezeefde tomaten toe
  5. Roer goed door en breng op smaak met Italiaanse kruiden, paprikapoeder en zout
  6. Meng de saus door de gekookte pasta
  7. Serveer met geraspte kaas en eventueel een beetje ketjap manis

Eetsmakelijk! 

 

macaroni
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply