Ga terug
American pancakes

American pancakes

Heerlijke fluffy pannenkoeken
No ratings yet
Print Pin

Dit heb je nodig:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 milliliter karnemelk
  • 30 gram gesmolten roomboter
  • 2 grote eieren
  • 1 zakje vanillesuiker bij hartige variant er uit laten
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 gram zout

Zo maak je het:

  • Smelt de roomboter en laat iets afkoelen
  • Klop alle ingrediĆ«nten door elkaar en doe de gesmolten roomboter erbij, houd op met kloppen als alles goed gemengd is, laat daarna het beslag 10 minuten rusten
  • Doe de pan op het vuur en vet in met wat boter of verwarm de plaat voor
  • Doe een schepje beslag in de pan (ongeveer ter grootte van een juslepel)
  • Draai het pannenkoekje om wanneer er belletjes ontstaan aan de bovenkant
  • Houd het pannenkoekje goed in de gaten en haal uit de pan wanneer deze goed van kleur is
  • Herhaal stap 5 tot en met 6 tot het beslag op is

Notities

Serveertips:
  • Maplehorn sirup
  • Vers fruit
  • Poedersuiker
  • Kaneelsuiker
  • Chocolate chips (deze kan je door het beslag spatelen en meebakken)
  • Blueberry pancakes: spatel door het beslag bosbessen en bak ze mee