Eindelijk, het is nu toch echt zomer! Lekker tijd voor terrasjes, liggen op het strand met natuurlijk een ijsje in de hand. Ik heb echt een liefde voor ijs, ooit heb ik ook nog eens in een Italiaanse ijssalon gewerkt, dus mijn standaards zijn best hoog. Daarom vind ik het ook geweldig dat ik een zelfvriezende ijsmachine heb gekregen voor mijn verjaardag! Nu kan ik heerlijk zelf ijs maken en oei, oei, oei, te gevaarlijk hoor.
Een van het eerste ijs dat ik gemaakt heb is deze amarena ijs met Griekse yoghurt. Heerlijk friszoet ijs, perfect op zo’n hete zomerdag als vandaag. Serveer het in een mooi glaasje of gewoon heerlijk op een ijshoorntje!
Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig!
Amarena ijs met Griekse yoghurt
Extra nodig
- 1 ijsmachine inhoud 1 liter
Dit heb je nodig:
- 200 milliliter Griekse yoghurt 10%
- 200 milliliter volle melk
- 100 milliliter slagroom 35%
- 100 gram basterdsuiker wit
- Snufje zout
- 50 gram amarena kersen op siroop
- IJshoorntjes optioneel
Zo maak je het:
- Doe de yoghurt, melk, slagroom en suiker in een kom en klop dit met de staafmixer voor circa 2 minuten stevig door, voeg op het laatst een snufje zout toe
- Laat vervolgens de ijsmachine koud worden en giet de mix in de ijsmachine en laat deze voor circa 30 tot 40 minuten draaien tot het ijs mooi dik is
- Snijd de amarena kersen door de midden en voeg deze samen met wat siroop op het laatste toe aan het ijs
- Vul vervolgens een bak met het ijs en laat het in de vriezer nog even verder opstijven
1 Comment
Joop
14 oktober 2023 at 09:31Prima recept. Zeker als je even snel ijs wil draaien.