Hebben jullie mijn heerlijke bastogne parfait al op de blog zien staan? Deze oreo parfait is wel net zo lekker en vooral makkelijk om te maken! Een parfait is stilstaand ijs en hiervoor heb je dus geen ijsmachine nodig. Ideaal toch? Deze oreo parfait is te lekker en te moeilijk om van af te blijven!
Dit heb je nodig:
Suikersiroop
- 100 gram suiker
- 50 milliliter water
Parfait
- 6 eidooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 350 milliliter slagroom
- 1½ pak oreo koekjes
- Snufje zout
Topping
- 100 gram pure chocolade
- Oreo koekjes ter garnering
Verder
- Siliconen cakevorm
Zo maak je het:
Suikersiroop
- Breng de suiker en water aan de kook tot een temperatuur van 118 °C
Parfait
- Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en snuf zout luchtig op en giet dan de suikersiroop er langzaam bij en klop door tot kamertemperatuur
- Klop de slagroom lobbig en spatel dit voorzichtig door de eidooiers
- Verkruimel de oreo koeken en spatel deze door het parfait mengsel, laat een paar koekjes achter ter decoratie
- Giet het mengsel in de siliconenvorm, dek af met plastic folie en zet het voor minstens een nacht in de vriezer
Versiering
- Smelt de chocolade au bain marie
- Druk voorzichtig de parfait uit zijn vorm en versier deze met de gesmolten chocolade
- Versier met wat oreokoekjes
Notities
* Omdat dit kleine bollen parfait zijn, zijn ze zacht genoeg om meteen te eten, dus je hoeft ze niet ver van te voren uit de vriezer te halen..
No Comments