Amarena ijs met Griekse yoghurt

Eindelijk, het is nu toch echt zomer! Lekker tijd voor terrasjes, liggen op het strand met natuurlijk een ijsje in de hand. Ik heb echt een liefde voor ijs, ooit heb ik ook nog eens in een Italiaanse ijssalon gewerkt, dus mijn standaards zijn best hoog. Daarom vind ik het ook geweldig dat ik een zelfvriezende ijsmachine heb gekregen voor mijn verjaardag! Nu kan ik heerlijk zelf ijs maken en oei, oei, oei, te gevaarlijk hoor.

Een van het eerste ijs dat ik gemaakt heb is deze amarena ijs met Griekse yoghurt. Heerlijk friszoet ijs, perfect op zo’n hete zomerdag als vandaag. Serveer het in een mooi glaasje of gewoon heerlijk op een ijshoorntje!

Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig!

Amarena ijs
Amarena ijs

Amarena ijs met Griekse yoghurt

Heerlijk friszoet ijs op basis van Griekse yoghurt
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 1 liter

Extra nodig

 • 1 ijsmachine inhoud 1 liter

Dit heb je nodig:

 • 200 milliliter Griekse yoghurt 10%
 • 200 milliliter volle melk
 • 100 milliliter slagroom 35%
 • 100 gram basterdsuiker wit
 • Snufje zout
 • 50 gram amarena kersen op siroop
 • IJshoorntjes optioneel

Zo maak je het:

 • Doe de yoghurt, melk, slagroom en suiker in een kom en klop dit met de staafmixer voor circa 2 minuten stevig door, voeg op het laatst een snufje zout toe
 • Laat vervolgens de ijsmachine koud worden en giet de mix in de ijsmachine en laat deze voor circa 30 tot 40 minuten draaien tot het ijs mooi dik is
 • Snijd de amarena kersen door de midden en voeg deze samen met wat siroop op het laatste toe aan het ijs
 • Vul vervolgens een bak met het ijs en laat het in de vriezer nog even verder opstijven
Amarena ijs
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

1 Comment

 • Joop
  14 oktober 2023 at 09:31

  Prima recept. Zeker als je even snel ijs wil draaien.

  Reply

Leave a Reply

Recipe Rating