Wat is nu nou meer zomers dan sorbet van fruitbier en frambozen? Ik kan het mij op dit moment niet bedenken! Ik kreeg twee flesjes Fruitage bier van Rodenbach en heb dit gebruikt voor dit heerlijke sorbetijs. Je kan ervoor kiezen om het bier eerst te koken zodat het (meeste) alcohol verdampt of je houd het ijs lekker 18+!
Om sorbet te maken heb je een basis nodig van suikersiroop. Dit recept heb ik uit het boek “Het grote ijsboek”. Dit is voor een totaalgewicht aan 1 kg, maar dit heb je voor dit ijs niet allemaal nodig. Je kunt dit siroop gewoon in de koelkast bewaren en gebruiken voor nog meer heerlijk sorbetijs! Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig!
Sorbet van fruitbier en framboos
Dit heb je nodig:
Suikersiroop
- 340 gram suiker
- 100 gram glucosestroop
- 5 gram gelatine of johannesbroodpitmeel
- 545 gram water
- 10 gram citroensap
Sorbetijs
- 250 gram fruitage bier
- 250 gram suikersiroop
- 50 gram frambozenpuree vers of diepvries
Zo maak je het:
Suikersiroop
- Week de gelatine in koud water
- Doe alle ingrediƫnten voor de suikersiroop in de pan, behalve de gelatine, breng dit kort aan de kook en voeg dan de gelatine toe en roer tot dit opgelost is
- Laat de suikersiroop helemaal afkoelen en leg het dan in de koelkast
Sorbet
- Mocht je het bier willen koken, laat het dan voor 3 minuten koken
- Mix het bier samen met de suikersiroop en frambozenpuree (zeef eventueel de frambozen van te voren mocht je geen pitjes willen)
- Giet de mix in de ijsmachine en laat dit net zolang draaien tot de sorbet mooi stevig is geworden
- Doe het ijs in een bak en laat het verder opvriezen in de vriezer
- Serveer met een blaadje munt en vers zomerfruit!
No Comments