

Na een week geen nieuwe recepten heb ik heel wat lekkers voor jullie in het vooruitzicht! Een van die taarten is deze frambozen cheesecake. Afgelopen weekend kon ik eindelijk weer bakken, maar ik had geen flauw idee wat. Ik was echt inspiratieloos. Gelukkig heb ik een mapje met uitgescheurde recepten en daar stond deze frambozen cheesecake in, nouja niet precies deze, maar een voorbeeld waardoor ik weer inspiratie kreeg.
Ik was beetje sceptisch bij het maken van een cheesecake. Ik heb deze echt nooit eerder gehad en wist dus niet zeker of het wel lekker was. Ik vond het toch wel tijd om het eens te maken om eens te proeven. Ik ben helemaal om! Gek op cheesecakes! Deze cheesecake heeft echt een overheerlijk romig en stevig structuurtje. Lekker zoet en fris met de verse frambozen en lekkere koekbodem. Een grote verassing in de mond.
In het recept staat 400 gram verse frambozen en 100 gram diepvriesframbozen. Ik heb hier voor gekozen aangezien er lekker veel frambozen op de taart moesten, maar als deze alleen uit verse zou bestaan zou het iets te duur worden. Doe de diepvriesframbozen ontdooit op de bovenkant van de taart en beleg deze met de verse frambozen. Zo heb je een lekkere frambozentopping zonder al te veel geld aan uit te geven. Je kunt er voor kiezen om alleen diepvriesframbozen te gebruiken, maar deze zien er na het ontdooien er niet meer mooi uit.Β
FRAMBOZEN CHEESECAKEΒ
Voor 12 kleine puntjes
IngrediΓ«nten:
Bodem
– 200 gram digestive biscuitjes
– 100 gram roomboer
Cheesecake
– 800 gram roomkaas
– 150 gram kristalsuiker
– 1 zakje vanillesuiker
– 25 gram bloem
– 230 gram zure room
– 3 eieren
Topping
– 400 gram verse frambozen
– 100 gram diepvriesframbozen
– 250 ml Dubbelfris Frambozen Cranberry
– 1 zakje taartina
– 2 el suiker
+ springvorm 20 cm







Bereiding:
- Verwarm de oven voor op op 180 graden Celsius
- Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat boter
- Verkruimel de koekjes en sla ze fijn met een keukenroller of keukenmachine
- Smelt de boter voor de bodem en meng de kruimels door deze boter
- Verdeel het mengsel over de springvorm en duw met de achterkant van een lepel plat
- Bak de bodem 10 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Klop de roomkaas, suiker en vanillesuiker met de garde tot een luchtig mengsel
- Voeg de bloem toe en klop 3 tot 4 minuten met de hand verder
- Roer de zure room er door
- Voeg een voor een de eieren toe en roer tot een egaal mengsel
- Vul de springvorm met de vulling
- Bak de taart 10 minuten in de oven, verlaag daarna de temperatuur naar 110 graden Celsius en bak nog 55 minuten, laat de ovendeur dicht
- Zet de oven uit maar laat de taart nog 50 minuten in een dichte oven staan
- Haal daarna uit de oven en laat deze afkoelen
- Zet daarna voor minstens 6 uur in de koelkast zodat hij goed hard wordt
- Ontdooi de diepvriesframbozen en leg deze op het midden van de taart
- Beleg deze daarna met de verse frambozen
- Roer de taartina glad met 2 el dubbelfris, breng de rest van de dubbelfris met de suiker aan de kook
- Haal het pannetje van het vuur, voeg de taartina toe, roer goed door en zet daarna weer op het vuur en laat het even koken, laat daarna even afkoelen
- Verdeel de gelatine over de frambozen en laat het uitharden, zet het daarna nog eventjes in de koelkast
Eetsmakelijk!



1 Comment
Harry de Graaf
3 april 2016 at 14:08Erg lekker, goede structuur en niet te zoet! Aanrader!