Mini monchou vlaaitjes

Two perfectly pastries combined together. Oké, dit moest ik gewoon zeggen over deze heerlijke mini monchou vlaaitjes! Want 1: ik ben ontzettend gek op vlaai en vlaai bakken en 2: monchoutaart is altijd goed! Dus waarom deze twee niet combineren? Ik heb gekozen om de bodem van zacht gistdeeg te maken, deze te vullen met de heerlijke monchou met natuurlijk daarboven op wat kersen, een toef slagroom en een klein kandijkoekje, want een monchoutaartje zonder kandijkoekje? Nee dat kan niet haha!

mini monchou vlaaitjes

Mini monchou vlaaitjes

Een lekkere twist van de heerlijke monchoutaart!
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 8 vlaaitjes

Dit heb je nodig:

Gistdeeg

  • 200 gram tarwebloem
  • 100 milliliter melk
  • 15 gram zachte roomboter
  • 5 gram instant gist
  • 2 gram zout
  • 1 eidooier
  • 2 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Monchou vulling

  • 200 gram monchou
  • 250 milliliter slagroom
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 blaadjes gelatine

Topping

  • 1 blik vlaaifruit kers
  • 200 milliliter slagroom
  • 75 gram mascarpone
  • 2 eetlepels suiker
  • 8 mini kandijkoekjes

Verder

  • mini vlaaivormpjes
  • Spuitzak met gekarteld mondje
  • Blindbakbodem

Zo maak je het:

Gistdeeg

  • Meng het zout door de bloem en maak een kuiltje in het midden, doe alle ingrediënten behalve de melk in dit kuiltje
  • Verwarm de melk tot het lauw is en giet dit bij de rest van de ingrediënten, roer alles met een vork of vingers door elkaar en kneed het daarna tot een mooi soepel deeg tot je er een vliesje van kunt trekken
  • Vet een kom in met wat olie, doe hierin het deeg en dek af, laat dan voor circa 1 uur rijzen op een warme plek
  • Verwarm de oven voor op 170℃ (boven-onderwarmte) en vet de vlaaivormpjes in
  • Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dik of verdeel het deeg in 8 gelijkmatige bolletjes en bekleed de bodems hiermee. Prik gaatjes in de bodem, dek af met een velletje bakpapier en vul met de blindbakbonen
  • Bak de bodems in circa 20 minuten gaar, verwijder eventueel de blindbakbodem op het laatst zodat de bodem nog wat bruiner kan kleuren
  • Laat daarna helemaal afkoelen

Vulling

  • Laat de gelatine voor minstens 20 minuten weken in koud water
  • Klop de slagroom lobbig en zet dit even aan de kant, klop de monchou samen met de suiker tot alles goed gemengd is
  • Knijp de gelatine uit en smelt dit op laag vuur in een steelpannetje, voeg een flinke eetlepel monchou toe, roer goed en giet dan alles terug bij de monchou. Spatel tot alles goed gemengd is
  • Voeg dan de slagroom toe en spatel tot een homogene massa
  • Vul de bodems met de monchouvulling en strijk glad, laat dan voor 1 uurtje opstijven in de koelkast

Topping

  • Klop de slagroom samen met de suiker en mascarpone luchtig, vul de spuitzak hiermee
  • Haal de bodems uit de koelkast, versier met de kersen en een toefje slagroom. Maak de vlaaitjes helemaal af met een mini kandij koekje!
mini monchou vlaaitjes
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating