Pannenkoeken of pancakes. Wat is het verschil? De een is dun en de ander lekker fluffy. De een wordt gemaakt met alleen bloem en de ander met zelfrijzend bakmeel Beide versies zijn superlekker maar bij dit recept geef ik toch iets meer credits aan de Amerikaanse versie: de American pancakes. Het recept is gebaseerd op die van Nigella Lawson, maar met een eigen twist. En hé, weet je wat zo leuk is bij deze American pancakes? Je kunt eindeloos variëren met toppings. Bestrooi hem met poedersuiker, met gesmolten boter of echte maplehorn siroop, bosbessen of juist met spek en kaas. Daarnaast als je een grote koekenpan hebt, kun je er zo drie tegelijkertijd maken! Hoe ideaal?!
Dit heb je nodig:
- 225 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 milliliter melk
- 30 gram gesmolten roomboter
- 2 grote eieren
- 1 zakje vanillesuiker bij hartige variant er uit laten
- 1 theelepel baking soda
- 1 theelepel citroensap
- 2 gram zout
Zo maak je het:
- Smelt de roomboter en laat iets afkoelen
- Klop alle ingrediënten door elkaar en doe de gesmolten roomboter erbij, houd op met kloppen als alles goed gemengd is, laat daarna het beslag 10 minuten rusten
- Doe de pan op het vuur en vet in met wat boter
- Doe een schepje beslag in de pan (ongeveer ter grootte van een juslepel)
- Draai het pannenkoekje om wanneer er belletjes ontstaan aan de bovenkant
- Houd het pannenkoekje goed in de gaten en haal uit de pan wanneer deze goed van kleur is
- Herhaal stap 5 tot en met 6 tot het beslag op is
No Comments