Verse kippensoep

Het is weer oktober en dat betekend dat het griepseizoen officieel weer geopend is. Ik hoor bijna iedereen om mij heen snotteren en snuiten, zelf was ik vorige week ziek. Maar nu samen met dat ene virus, is het allemaal wel wat moeilijker geworden. Waar we met een snotneus gewoon gingen werken, moeten wij ons nu ziek melden en ons laten testen. Het is allemaal maar wat. 

Maar goed, het schijnt dat verse kippensoep je weerstand een enorme boost kan geven bij verkoudheid en griep. Dat wil ik dan wel eens uitproberen. Normaal maak ik soep uit een pakje (een van de weinige gerechten) maar nu had ik echt zin om echt een pan verse kippensoep te maken. Bouillon getrokken van groentes, kruiden en natuurlijk niet te vergeten kip! Al met al is het een heerlijk soepje geworden en misschien is het vanwege de soep maar bij 1 dag koorts gebleven!

verse kippensoep
verse kippensoep

Verse kippensoep

Een heerlijk recept voor een goed gevulde kippensoep
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 6 personen

Dit heb je nodig:

  • 3 kippenbouten
  • 3 grote wortels
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 prei
  • 1 grote teen knoflook
  • 2 uien
  • 3 takjes tijm
  • 1 kruidnagel
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel kurkuma
  • 3 liter water
  • 8 zwarte peperkorrels
  • Handje platte peterselie
  • 2 stukjes foelie
  • Wat vermicelli
  • Zout

Zo maak je het:

  • Vul een grote pan met 3 liter water en leg hier de kippenbouten in, zet het vuur al zachtjes aan
  • Schil 2 wortels en snijd deze in grove stukken, snijd 1 prei in grove ringen en was deze, pel de uien en snijd deze in kwarten en snijd 1 stengel bleekselderij in grove stukken, doe al deze groentes in het water
  • Pel de knoflook en kneus deze en voeg deze in zijn geheel toe aan de soep
  • Plet de peperkorrels en voeg deze samen met de foelie, tijm, kruidnagel, laurier en kurkuma toe
  • Laat de bouillon nu voor circa 3 uur trekken op laag vuur met de deksel op de pan, roer af en toe doe en schep het schuim weg met een schuimspaan
  • Haal de kippenbouten uit de soep, verwijder het vel en pel het vlees van de botten
  • Giet de soep door een vergiet zodat alle groentes en kruiden uit de bouillon gezeefd zijn
  • Schil de resterende wortel en snijd deze in fijne blokjes, snijd de overige prei in dunne ringen en snijd 1 stengel bleekselderij in dunne plakjes en voeg deze toe aan de soep
  • Doe ook het kippenvlees terug in de soep en laat nog circa 1 uur trekken, voeg na 50 minuten de vermicelli toe en laat deze nog meekoken voor 10 minuten
  • Breng de soep daarna op smaak, er moet nog best wat zout in, schrik hier niet van
verse kippensoep
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply

    Recipe Rating