Hongaarse goulash

Mijn hele leven lang ben ik echt gek op Hongaarse goulash, de soep maar ook het stoofpotje, met name dan geserveerd met rijst. Ik ben echt gek op rijst! Maar goed, nu de wintertijd weer voor de deur staat is het overheerlijk om stoofpotjes te maken. Lekker de geur van rundvlees samen met die van de paprika. Heerlijk! Eigenlijk heb ik niet heel veel meer te vertellen, laat het eten het voor mij doen want de smaak is echt voortreffelijk! Mjam!

Hongaarse goulash

Hongaarse goulash

Heerlijk gerecht met zacht rundvlees en paprika
No ratings yet
Afdrukken Pin Rate
Porties: 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 600 gram runder riblappen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 300 milliliter runderbouillon van 1 tablet
  • 2 uien
  • 3 paprika's
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Rijst of aardappels om de saus mee te serveren
  • Olijfolie

Verder

  • Braadpan

Zo maak je het:

  • Haal het rundvlees 30 minuten voor gebruik uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen
  • Snijd ondertussen de uien en paprika's in stukjes, niet te klein
  • Snijd het vlees in stukken van circa 2 cm groot
  • Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en voeg direct het rundvlees toe
  • Kruid deze met wat zout en peper en bak het vlees rondom bruin
  • Voeg ui en paprika toe en bak tot deze wat glazig zien, voeg dan de eetlepels bloem samen met de kruiden toe en laat dit enkele minuten garen
  • Blus dan af met het runderbouillon en de tomatenblokjes, voeg de blaadjes laurier toe en laat de goulash voor circa 3 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan, roer af en toe door en blijf controleren of er voldoende vocht in de pan blijft
  • Laat de saus op het laatst nog even wat indikken door de deksel te verwijderen en het vuur iets hoger te zetten, blijf dan wel roeren
  • Bereid ondertussen rijst of aardappels naar smaak

Notities

Deze goulash is ook perfect te bereiden in de slowcook of juist snelkookfunctie van de instantpot. Gebruik dan in plaats van 300 milliliter runderbouillon 150 tot 200 milliliter bouillon!
About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

7 Comments

  • ineke
    3 november 2015 at 13:07

    Lekker was hij, een blijvertje

    Reply
  • Anneloes
    3 november 2015 at 17:14

    Goed gemaakt Dorien. Het was erg lekker 🙂
    Jou passie in het koken en bakken zie je terug in het resultaat

    Reply
    • Dorien
      3 november 2015 at 17:24

      Dankjewel Anneloes!

      Reply
  • ellouisa
    23 december 2015 at 16:35

    Hoi! Ik heb deze goulash gisteren gemaakt, zie hier het resultaat op mijn blog: http://ellouisacooking.blogspot.nl/?m=1

    Reply
    • Dorien
      24 december 2015 at 15:39

      Wat leuk dat je deze geprobeerd hebt en dat die smaakt! Altijd fijn. Daarbij erg leuke post! 😀 Fijne dagen!

      Reply
  • Joke
    10 april 2018 at 20:32

    Heel smakelijk – al ontbraken de uien op je ingrediënten lijstje 😉

    Reply
  • Manolito van Galen
    26 oktober 2021 at 13:39

    Hoi Dorien,

    Een heerlijk gerecht.
    Hoeveel uien zijn nodig?
    Ik zie ze niet bij de ingrediënten staan.
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito

    Reply

Leave a Reply

Recipe Rating