Zuurkoolpizza

Het liefste zou ik hier willen typen: wat is het koud he buiten, perfect weer om lekker warm binnen te zitten met deze heerlijke zuurkoolpizza. Maar als ik naar buiten kijk, zie ik een strakblauwe lucht en is het bijna 10 graden! Niet echt bepaald winter. En toch, ondanks dat het eigenlijk als voorjaar voelt, is deze zuurkoolpizza echt heerlijk. Een Nederlandse variant op de welbekende Italiaanse versie. Heerlijk met een laagje crème fraîche, kaas en met topping ui, spek en rookworst! Omnomnom! 

 

ZUURKOOLPIZZA 

Voor 1 pizza

Ingrediënten:
– 1 kant en klare pizza bodem
– 125 ml crème fraîche
– Geraspte kaas
– 1 pakje zuurkool
– 50 gram spekjes
– 1 ui, in halve ringen gesneden
– 1 rookworst 
– Zout en peper

zuurkoolpizza

Bereiding:

  1. Kook de zuurkool met wat water beetgaar in 20 minuten, laat daarna uitlekken
  2. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius en rol het pizzadeeg uit op de bakplaat
  3. Roer de crème fraîche glad met wat zout en peper en besmeer de pizza met een dun laagje
  4. Beleg met wat kaas en doe dan een lekkere laag zuurkool op de pizza
  5. Bak ondertussen de spek samen met de ui totdat deze glazig is en beleg de pizza hiermee
  6. Bak de pizza in circa 15 minuten gaar, haal de pizza uit de oven
  7. Verwarm ondertussen de rookworst en snijd deze in plakjes en versier de pizza hiermee

Eet smakelijk! 

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply