Boboti op z’n Hollands

Wie kent het niet, Afrikaanse boboti, althans de versie die hier in de winkel verkrijgbaar is. Blijkbaar is Afrikaanse boboti heel anders dan die versie die we hier in Nederland kunnen kopen. Ook al is het niet de echte boboti, lekker is ‘ie wel! Maar zo’n maaltijdpakket is al gauw prijzig en zit vol met toegevoegde rotzooi. Daarom heb ik besloten om zelf de keuken in te duiken en zelf het recept na te maken. Na een aantal pogingen heb ik nu de perfecte combi gevonden! Als ik kook doe ik meestal maar wat qua kruiden dus ik probeer het naar een mooie hoeveelheid om te rekenen voor het recept.

 

BOBOTI OP Z’N HOLLANDS 

Voor 2 porties

Ingrediënten:
– 400 gram rundergehakt
– 450 gram sperzieboontjes (vers of diepvries)
– 1 teentje knoflook, fijn gesneden
– 5 el pittige kerriekruiden
– 1 runderbouillonblokje
– 250 ml kookroom
– 100 ml water
– 1 appel
– 200 gram rijst
– Handje rozijnen 
– Zout en peper naar smaak

boboti

Bereiding:

 1. Kook de boontjes met een snufje zout gaar, zet deze aan de kant
 2. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius en bak een ovenschaal
 3. Verhit wat olijfolie in een pan en doe de knoflook in de pan, voeg daarna het gehakt toe en bak deze rul
 4. Doe het runderbouillonblokje erbij en zorg ervoor dat deze oplost en voeg vervolgens de kerriekruiden toe
 5. Doe de boontjes bij het gehakt en bak nog voor 2 minuten mee
 6. Giet de kookroom bij het gehakt en roer door, voeg daarna 100 ml water toe, breng op smaak met wat peper
 7. Schil de appel, snijd deze in blokjes en voeg deze toe 
 8. Giet de saus in de ovenschaal en bak het voor circa 15 minuten
 9. Kook ondertussen het water voor de rijst, en voeg zodra het water kookt de rijst met rozijnen toe
 10. Kook de rijst volgens de beschrijving op de verpakking
 11. Eet de saus samen met de rijst

Eet smakelijk! 

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

  Leave a Reply