Kaasbroodjes, ik ben er verzot op! Ik ben daarom ook best vaak te vinden in de Kiosk op het station om te genieten van een lekker warm kaasbroodje. Een lekker broodje van bladerdeeg met kaasvulling. Niet zomaar een kaasvulling van een plak kaas, maar een kaasvulling van roux. Net zoals de echte kaasbroodjes. Het recept is voor 10 broodjes, mocht het er te veel zijn, kan je de rest prima ongebakken invriezen. Ideaal dus!
KAASBROODJES
Voor 10 broodjes
Ingrediënten:
– 10 plakjes roomboter bladerdeeg
– 50 gram bloem
– 50 gram roomboter
– 250 ml melk
– 2 tl mosterd
– Aantal plakjes pittige kaas
– Zout en peper
– 1 losgeklopt ei
– Klein beetje slagroom
– Geraspte kaas
Bereiding:
- Smelt de roomboter in een steelpan
- Voeg de bloem toe en roer goed los, laat 2 minuten zachtjes garen
- Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer dit goed door met een garde, laat niet koken
- Voeg nu de kaas toe, doe dit naar smaak, er moet een echte lekkere kaassmaak aan zitten, laat het smelten en roer goed door
- Breng de roux op smaak met zout, peper en de mosterd
- Laat het geheel wat indikken
- Maak een schaal of bord vochtig en giet de roux hier op, dek af met plastic folie en laat helemaal afkoelen
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Laat de plakjes roomboter ontdooien
- Snijd de roux in mooi formaat en leg dit aan de rechterzijde op de plakkerige kant van het plakje bladerdeeg
- Maak in de linkerzijde van het plakje een aantal sneetjes met een scherp mes
- Vouw de linkerkant over de roux en druk de randen goed aan met een vork
- Doe dit ook bij de andere plakjes bladerdeeg
- Roer wat room door het ei en besmeer de plakjes bladerdeeg er mee en garneer met geraspte kaas
- Leg de broodjes op de bakplaat en bak ze in ongeveer 20-25 minuten goudbruin
Eetsmakelijk!
6 Comments
Lianne
9 juli 2016 at 15:00Wahhh! Je snijplank is gaaf! Superleuk Dorien! Maar kaasbroodjes zijn niet zo mijn ding 😉
Dorien
18 juli 2016 at 16:30Ja leuk he! Ben er ook ontzettend trots op
Laura | liefdevoorbakken
11 juli 2016 at 01:30Wat een vette snijplank!! En kaasbroodjes, jammie!!!
Dorien
18 juli 2016 at 16:30Bedankt!!!
Demi
30 november 2016 at 10:48Hoi! Als je de Kaasbroodjes maakt bak je ze dan al af en dan invriezen of alles maken, invriezen en later afbakken? Ze zijn heerlijk!
Groetjes
Dorien
30 november 2016 at 18:41Ik heb de broodjes ongebakken ingevroren, maar het werd er niet echt lekkerder van. Eventueel half afbakken, afkoelen en dan invriezen, maar ik weet dan niet wat het resultaat is.