Wentelteefjes van brioche

wentelteefjes

Laatst heb ik zelf een brioche gemaakt, heerlijk zoet brood. Het recept voor brioche kan je hier vinden. Ik had ontzettend veel zin in wentelteefjes en gelukkig was er nog wat brioche over dus ik heb hier lekkere wentelteefjes van gemaakt. Je kan ook prima wentelteefjes van ander brood maken, wit brood vind ik naast de brioche toch echt het lekkerst. Oud brood is er trouwens uitermate geschikt hiervoor!
De wentelteefjes kan je na het bakken nog garneren met wat extra suiker en kaneel, lekker voor de echte zoetekauwen.

WENTELTEEFJES VAN BRIOCHE

Voor 6 teefjes

Ingrediƫnten:
– 6 plakjes brioche
– 200 ml melk
– 1 ei
– 1 zakje vanillesuiker
– Scheut kaneel
– 1 el suiker

+ roomboter om in te bakken en kaneelsuiker om mee te garneren

wentelteefjes

Bereiding:

  1. Roer de melk, suiker, vanillesuiker, ei en kaneel door elkaar
  2. Laat een koekenpan goed heet worden en vet de pan in met een klontje roomboter
  3. Haal een plakje brioche door het melkmengsel, laat het goed volzuigen met melk en leg hem in de koekenpan
  4. Bak aan beide kanten goudbruin
  5. Doe dit ook met de andere plakjes brood
  6. Garneer met kaneelsuiker naar smaak en eet ze terwijl ze nog warm zijn!

Eetsmakelijk!

About Author

Hoi ik ben Dorien! Op doortjeskeuken.nl deel ik mijn passie voor bakken met jullie. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #doortjeskeuken, dit vind ik echt heel leuk! Volg mij verder op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte van alle nieuwe recepten.

No Comments

    Leave a Reply